Filip Hofmann i det smukke gamle forsamlingshus.

Filip Hofmann i det smukke gamle forsamlingshus.

Svedig blues og sprødt svær

Bluesforening i Egtved byder på blues og flæskesteg

Af
Jørgen Flindt

Egtved Forsamlingshus kan godt gøre sig klar, for inden længe vil det i det smukke hus midt i byen dufte af flæskesteg samt lyde af svedig bluesmusik fra Kenn Lending Blues Band.
Den 2. oktober er der nemlig dømt flæskesteg og blues, når den nystartede forening, Blues Egtved, byder på den umage kombination af svedig musik og sprødt svær.
“Vi er en forening, der brænder for bluesmusikken, og for god mad. Og hvorfor ikke kombinerer tingene. Det gør vi i det gamle forsamlingshus, der har de helt rette rammer til sådan et arrangement. Det bliver en god gammeldags forsamlingshusaften med kulørte lamper, hvide duge og lange borde, så publikum vil møde hinanden på kryds og tværs, alt mens der god musik fra scenen,” siger Filip Hoffmann.
Han er bagmanden bag Blues Egtved, og foreningen er selvfølgelig skabt med det formål at få samlet folk med hang til blues. Og for alle andre, for det handler om fællesskab.

Fællesskab

“Fællesskabet er en af de vigtigste ting, vi mennesker kan give hinanden, og det med fællesskab bliver vi generelt dårligere og dårligere til. Men min tese er, at fællesskab er en af de ting, vi er bedre til her i de mindre samfund end i storbyen, og det skal vi værne om og dyrke,” siger han og fortsætter:
“Kommer man udenfor de store byer, så er man straks udkantsdanmark, men det er jo et dumt ord. Næ, vi skal kalde det for forkantsdanmark, for det er det, vi er,” siger han og smiler.
Og her på forkanten skal der så bydes på strengeleg og stegt svinekød.
“Vi har været meget heldige med, at der er gode sponsorerer, som støtter os. Blandt andet DanePork, der sponsorerer flæskestegene,” siger manden, der i øvrigt til dagligt er pilot, men den 2. oktober er manden i indgangsdøren ind til det smukke gamle forsamlingshus i Egtved.
Billetter kan købes via hjemmesiden bluesegtved.dk eller hos Egtved Lyd & Billede.

Publiceret 15 September 2015 11:30