Sædding Centret hiver ofte mange folk til stedet med dets mange arrangementer. Det kniber mere i dagligdagen, hvor man godt kunne bruge en stor dagligvareforretning.

Sædding Centret hiver ofte mange folk til stedet med dets mange arrangementer. Det kniber mere i dagligdagen, hvor man godt kunne bruge en stor dagligvareforretning.

Sædding Centret:

250.000 kr. dyr masterplan har ikke været forgæves

Dyr plan for Sædding Centret har endnu ikke kastet meget af sig

Af
Rune Weitling

Den kostede i omegnen af 250.000 kroner at få den lavet for cirka et år siden, men herefter er der ikke kommet meget konkret ud af den store masterplan, som skulle revitalisere Sædding Centret. Men den har på ingen måde været forgæves at få lavet, mener administrerende direktør i EDJ Gruppen Mads Dam Jensen, der ejer en væsentlig del af centret.

“I princippet så viste masterplanen det, som vi allerede ved, nemlig at centret har brug for et fuld service supermarked. Altså et supermarked med egen slagter og grøntafdeling.”

Men hvis I allerede vidste det, hvorfor så bruge så mange penge på en ny masterplan?

“Fordi vi nu har papiret, som understøtter dét, som vi siger. At der er et grundlag og en berettigelse for Sædding Centret. Det kræver, at vi får en sådan dagligvarebutik ind, for selv om vi har en discountbutik i Fakta, så har man som eksempelvis børnefamilie behov for nogle varegrupper, som ikke findes i discountbutikkerne,” forklarer Mads Dam Jensen og fortæller, at man lige nu forhandler med tre butikker.

Direktøren understreger vigtigheden i at få en ny dagligvareforretning ind, fordi man af erfaring ved, at discountbutikker og supermarkeder understøtter hinanden og bidrager til en højere samlet kundestrøm sammenlignet med, hvis én af butikstyperne ligger alene.

“Men man må forstå, at sådan noget her er et langstrakt forløb, og at vi taler om nogle store spillere. Før kæmpede de her butikker om placeringer og tog det, som de kunne få. I dag er situationen en anden, og de regner nøje på, hvor de kan få mest ud af at ligge. Deres tilløb er ganske enkelt længere, inden de skriver under på noget.”

Du taler om et langstrakt forløb. Men hvor lang tid kan I blive ved med at vente?

“Det kan jeg ikke sige. Det kan jo blive i morgen, at vi har én dagligvarebutik, men der kan også gå længere tid. Men jeg har også godt hørt alle rygterne om, at man vil rive centret ned og bygge boliger og så videre. Men jeg vil godt slå fast, at vi tror helt og holdent på en fremtid for centret. Der er et solidt og købedygtigt befolkningsgrundlag i området, ligesom der er basis for et indkøbscenter på denne beliggenhed og med de parkeringsmuligheder, der findes. Så længe der er det, og vi er i en positiv dialog med flere fullsize dagligvarebutikker, så tænker vi slet ikke på andre anvendelsesmuligheder,” siger Mads Dam Jensen, der er helt med på, at centret også godt kunne bruge en 'kærlig hånd'.

“Men vi ved jo endnu ikke, hvilke krav en eventuel dagligvarebutik har til størrelse, indretning af butik og lager, før der ligger en underskrevet aftale. Derfor vil det jo ikke være særlig økonomisk at renovere for en masse penge for så at rive det ned igen, så det kan passe til butikkens behov. Men jeg vil godt love, at hvis der kommer en fullzise dagligvarebutik, så skal vi nok få gjort vores til at modernisere centret.”

null

Publiceret 15 September 2015 10:15