SE TV OG BILLEDER:

"Jeg slår hovedet fra når jeg danser"

H.E.D.T. er en dansegruppe for dygtige unge dansere med udgangspunkt i efterskolen i Hoptrup. Dansere som Anne Sofie

Af
Peter Rasmussen

Når man står og iagttager Anne Sofie Skøtt, og de øvrige dansere fra dansetruppen H.E.D.T., betages man af den utrolige evne til at træde ind i den rolle, som dansen kræver - for så et øjeblik efter at hoppe over i en ny rolle og dans.
Anne Sofie er én af en stor gruppe unge dansere, som alle har det tilfælles at de går eller har gået på danselinjen på Hoptrup Efterskole. H.E.D.T. står da også for Hoptrup Efterskole Dance Team.

Stærk leder

Gruppen ledes af Marianne Skaarup. En kvinde, der har CV'et iorden. Instruktør, koreograf og tidligere indehaver af en danseskole. Hun styrer dansetruppen med hård hånd. Her kommer man ikke med, fordi man melder sig ind - man håndplukkes.
“Det er rigtigt. Alle som er med i truppen har jeg søgt specielt ud. Og heldigvis siger de ikke så tit nej,” smiler Marianne Skaarup, der har gode træningsfaciliteter på efterskolen i Hoptrup, som bakker projektet op.
“Vi træner fælles én gang om ugen, og så kan der være mange træninger med færre dansere,” forklarer Marianne, der netop denne dag træner en solodans med Anne Sofie.
“Et par af vore dansere kommer langvejs fra - helt fra Aarhus. Det er naturligvis en udfordring, ikke mindst økonomisk,” fortsætter Marianne, som har været ude at lede efter sponsorer. Få er det endnu blevet til, men hun håber på flere:
“Det er især transport vi har behov for støtte til, men der kan også være noget med kostumer,” fortæller hun. Det behøver ikke være store beløb - mange bække små bliver jo også til noget.

Lader hjernen ligge

På gulvet fortsætter arbejdet med Anne Sofies smukke solodans. Musikken er Søs Fengers “Sidste time” og dansen er koreograferet til H.E.D.T.s show ved Stafet for Livet i Haderslev.
“Jeg elsker at danse. Når jeg går ind i dansen, glemmer jeg alt andet. Man kan sige at jeg lægger hovedet fra mig. Jeg glemmer alt andet og bliver den jeg er i dansen,” lyder det fra Anne Sofie. Det brændende udtryk i øjnene siger alt. Her er en ung kvinde i sit helt rette element.
“Dansen kan nogle ting, som intet andet kan. Man kan udtrykke sig uden at sige noget, og det kan være smukt, dramatisk, romantisk eller hvad som helst. Det er en fantastisk oplevelse, og det er fedt at optræde for folk. Se, at de bliver begejstrede,” fortæller Anne Sofie. Men så er der snakket nok, der skal danses.

Se den smukke dans blive til

Fra højtaleren lyder Søs Fengers stemme. Ren, rå og næsten uden musikledsagelse. Hun synger om “Sidste time”.
På gulvet træner instruktør og koreograf Marianne Skaarup med Anne Sofie Skøtt. Solodansen er skabt til Stafet for Livet i Haderslev og den unge dansers bevægelser bærer præg af den alvorlige anledning og det lige så alvorlige indhold.
Her kan du se hvordan dansen bliver til, og hvorledes den unge, dygtige danser løfter opgaven trods regn, blæst og uro i Damparken.
Musik, sang og dans skaber tilsammen et helt fantastisk udtryk. Se selv...

null

Publiceret 15 September 2015 06:00