Nogle af verdens bedste trænere nu i Randers

Slovensk trænerpar skal bringe Randers Cheerleaders helt til tops
 
Randers Cheerleaders har i en årrække hørt til blandt de allerbedste herhjemme og vundet både guld og andre medaljer ved DM. Nu vil randrusianerne ikke længere blot være blandt de bedste herhjemme.
Nu vil de være bedst…
Til at nå den målsætning har man blandt andet takket være sponsorer og
forældreopbakning og overskud fra to store arrangementer - Jule Cup og DM - formået at få verdensnavne til Randers som trænere allerede til sæson 2015-2016.
Det drejer sig om det slovenske par Lina Kogoj og Matjaz Gerbec, der i Randers Cheerleaderes i denne sæson får ansvaret for tre af de fire konkurrencehold.
”Alle hold hos Randers Cheerleaders har opnået flotte resultater ved både DM, EM og VM, og vi har ambitioner om at forblive mellem de bedste klubber i Danmark. Og gerne bedst i Danmark, og dette mål skal de to toptrænere hjælpe os med at nå,” siger formanden Randers Cheerleaders, Janie Christensen.
Lina Kogoj og Matjaz Gerbec har høstet nationale og internationale medaljer sammen både som trænere og udøvere.
De konkurrerer sammen i partnerstuntkategorien og vandt VM-bronze for Team Slovenia i 2014 og senest EM-sølv i juni 2015.
De seneste år har de undervist på cheer-camps i USA og hele Europa og har samtidig været headcoaches for klubben Twist i Slovenien med hold i alle aldersgrupper.
 
Trænerforslag
I en lang årrække har en lille skare aktive og bl.a. Sira Lund været trænere i Randers Cheerleaders og opnået fremragende resultater. Om har selv som aktive vundet medaljer ved VM.
Ansættelsen af det slovenske par er på ingen måde en underkendelse af Sira og de andre træneres arbejde.
”På ingen måde. De har gjort det glimrende, og det er faktisk dem selv, der har bedt om at få de udenlandske trænerkapaciteter til Randers,” siger Janie Christensen.
”Ja, jeg er nok den, der har presset mest på for at få dem hertil. Og det er et projekt, vi har arbejdet på længe, men først nu har fundet økonomien til,” siger Sira Lund, der foruden i den kommende sæson at skulle træne juniorerne også er næstformand i foreningen.
Sira og de andre nu fhv. trænere ser ansættelsen af det slovenske par som en kæmpefordel på flere fronter.
”Først og fremmest sportsligt, men så sandelig også omkring uddannelse af egne trænere,” siger Sira Lund.
Selvom der er høje ambitioner, har det sociale stadig højt prioritet hos randrusianske cheerleaders.
”Det skal være sjovt at gå til cheerleading, og der er altid plads til nye både piger og drenge, begyndere som øvede,” siger Janie Christensen, der er ny i formandsstolen, idet valghandlingen på den seneste generalforsamling betød farvel til Mona Vassard og Pernille Rasmussen. Kun Sira Lund blev genvalgt, mens Janie Christensen gik fra menigt bestyrelsesmedlem til formand. Nye i bestyrelsen er Marianne Knudsen og Petra Lund.
 

Randers Cheerleaders byder gerne indenfor i RGF-hallen på Østre Boulevard 29 eller på www.randerscheerleaders.dk

Publiceret 17 September 2015 13:30