Dirigenten Andreas Delfs har tre bud på et mesterværk.

Dirigenten Andreas Delfs har tre bud på et mesterværk.

Tre klassiske mesterværker

Brahms, Mozart og Kernis. Hør dirigenten Andreas Delfs' bud på et mesterværk

Sønderjyllands Symfoniorkester byder denne gang på klassiske mesterværker af Mozart, Brahms og Kernis.
Men hvad definerer et klassisk mesterværk? Er det Mozarts medrivende Symfoni nr. 40, Johannes Brahms' symfoniske tilgang til klaverkoncerten, eller Aaron Jay Kernis rørende Musica Celestis
Disse tre værker kan høres ved koncerter i Flensburg og Sønderborg. Man kan således høre dirigenten Andreas Delfs' bud på dette sammen med pianisten Gerhard Oppitz som solist i Brahms klaverkoncert nr. 2 og Sønderjyllands Symfoniorkester.
Pianisten Gerhard Oppitz har et helt specielt forhold til Brahms` musik og udtaler i forbindelse med denne koncert:
”Brahms har altid været en kilde til uendelig inspiration for mig, og jeg forsøger altid at dele mine oplevelser med musikken. Min opgave er at formidle det, som musikken fortæller mig, til publikum.”

Mozarts Symfoni nr. 40

Ingen Mozart-symfoni – end ikke den brillante 'Jupiter' – har forårsaget så megen virak som Symfoni nr. 40 i g-mol. Symfonien er en af bare en håndfuld værker, som også, da Mozarts popularitet var på sit laveste under romantikken, stadig blev spillet og beundret. Samtidig er det et af de værker, som antyder, hvordan Mozart ville have skrevet, var han ikke død i så tidlig en alder.
Man sporer ligeledes tydeligt hans indflydelse på senere komponister. Prøv f.eks. at lytte til Schuberts menuet fra hans 5. symfoni, hvor afsmitningen er tydelig.
Koncerten finder sted på Alsion fredag den 25. september kl. 20.

Publiceret 17 September 2015 11:00