Mange Vojens-borgere havde fundet vej til SE Arena denne onsdag aften.

Mange Vojens-borgere havde fundet vej til SE Arena denne onsdag aften.

Visioner:

Kampvalg til Vojens’ nye forum

Onsdag fik Vojens en ny borgerforening - Foreningen Forum Vojens

Af
Peter Rasmussen

“Når vi nu har sådan en god vision for byen, som rækker frem til 2035, så duer det jo ikke at vi alle er væk til den tid.”
Sådan sagde Anders Sørensen, ung driftig tømrermester, om sit kandidatur til den nystiftede forenings bestyrelse. Og han var ikke ene om at have lysten til at være med.
Så mange var kandidaterne, at de 70 stemmeberettigede måtte i gang med stemmesedlerne, før det var besluttet hvilke syv personer, der skal bære byens vision videre.

Kan godt lide dem fra Nustrup

Foreningen Forum Vojens - i daglig tale bare Forum Vojens - er for borgerne i Vojens by, Jegerup og Skrydstrup - sådan cirka.
“Det er ikke fordi vi ikke kan lide dem fra Nustrup, Over Jerstal og Hammelev. Grunden hertil er, at det specifikt stod i den opgave som “Paragraf 17 stykke 4 udvalget” fik fra byrådet,” forklarede Karl Posselt, en af de ildsjæle som har været med hele vejen. Og som sidder i den ny bestyrelse.

Der var kampvalg til bestyrelsen, så stemmetællerne måtte på arbejde. Foto: Peter Rasmussen

Der var kampvalg til bestyrelsen, så stemmetællerne måtte på arbejde. Foto: Peter Rasmussen

Husker alle

I forbindelse med den stiftende generalforsamling blev det omfangsrige visionsmateriale kort gennemgået.
Flere end 300 gode idéer blev til små 100 konkrete projektforslag undervejs, blev det fortalt. Samlet har man i dag et materiale, som tilgodesér de fleste. Et par borgere løftede dog en pegefinger under dagsordenens “eventuelt”:
“Husk nu de udsatte og de med anden etnisk herkost. De skal også være en del af fremtiden,” sagde Vivi Terp og Jens Peter Rasmussen opfordrede til stor fokus på de ældre, som der bliver flere af i fremtiden.

De sidder i bestyrelsen

Ditte O’Neill, Anders Sørensen, Teis Melcher, Karl Posselt, Peter Lambæk, Torben Rostgaard Sørensen og Torben Skødt. Suppleanter er Vagn Jessen og Hanne Lund.

Publiceret 17 September 2015 06:45