Aage ruskede tremmer. (Privatfoto)

Aage ruskede tremmer. (Privatfoto)

Beboere på sommerferie

Fire beboere fra Hørup Plejecenter var på en lille ferie

'At rejse er at leve' kunne være mottoet for fire beboere fra Hørup Plejecenter, og her var alder, og det at man sidder i en kørestol, ingen hindring. De var nemlig på en lille ferie sammen med to medarbejdere og to af husets frivillige.
Turen gik til Hou Søsportscenter, hvor der var lejet feriehuse lige ned til Kattegat. Centeret ligger i tilknytning til Egmonthøjskolen, som er en højskole for unge handicappede, så området er meget ideelt for kørestolsbrugere.
Turen foregik i plejecenterets bus, og lige fra start var der en afslappet stemning. Alle nød turen, og nu skulle forventningerne til ferien indfries.
Første aften var der efter ønske fra 'mændene bestilt stegt flæsk med persillesovs hos den lokale slagter. Det var lige noget, der kunne hygges med, og en af beboerne konstaterede flere gange ”Hvor har vi det hyggeligt”.

Ned til vandet

Vejret var for det meste godt, så dagen sluttede med en tur ned til vandet, hvor det er muligt at fundere over mange ting i livet.
Udflugter blev det også til. Den første gik til Moesgård museum, og derefter gik turen til Grauballemanden, hvor alle var forundret over, at han kunne se så godt ud og være to tusinde år gammel.
En frokost i stedets fine cafe' blev det også til. Her nød alle nogle virkelig gode fiskefrikadeller.

(Privatfoto)

(Privatfoto)

I fængsel

Næste dag skulle alle i fængsel - nemlig Horsens Statsfængsel. Det var ikke et rart sted, og alle var enige om, at det gælder om at opføre sig ordentlig. Også Aage, som prøvede at ruske tremmer.
Man havde fået oplyst, at det godt kunne lade sig gøre at komme rundt med kørestol, men det var nu lidt af en udfordring, med meget stejle ramper. Men også det klarede feriehumøret.
Det var dog nogle trætte men glade beboere, der vendte hjem efter en dejlig ferie med nogle oplevelser, som der sikkert vil blive snakket om længe.

(Privatfoto)

(Privatfoto)

Publiceret 18 September 2015 09:00