Jørn Dohrmann (DF), Medlem af Europa Parlamentet

Jørn Dohrmann (DF), Medlem af Europa Parlamentet

DEBAT:

Ulven kommer

Jørn Dohrmann (DF)
Medlem af Europa Parlamentet
Drenderupvej 30, Vamdrup


Nu skal man ikke råbe “Ulven kommer” for ofte, for så bliver man ikke taget alvorligt. Alligevel vil jeg godt opfordre til, at man får kigget nærmere på ulvens tilbagevenden til Danmark - eller rettere til Jylland.
 

For en re-introduktion af ulve i et moderne kulturlandskab kan føre mange utilsigtede problemer med sig. Erfaringerne fra eksempelvis Frankrig, Tyskland og Slovakiet skræmmer.
Ulvebestandene i Tyskland vokser således med 30 procent om året, og man kommer derfor hurtigt i en situation, hvor ulven kommer i direkte konkurrence med eksempelvis jægere om vildtet og med landmænd om dyrene. Et land som Frankrig har også oplevet mange angreb på især fårebestande, og der er ingen grund til at tro, at det skulle blive anderledes i Danmark.
 

I ulvedebatten er der to lejre, der ikke vil snakke sammen, men måske skulle man hæve sig lidt op og kigge på Europa som en helhed. For der er da sikkert lande, hvor ulven kan tilføre værdi til naturen og værdi for jægere.
 

I eksempelvis Slovakiet vil man helst have ulvene i den østlige del, hvor man har bjergkæden Karpaterne. Bjergegnene er perfekte levesteder for rovdyret. Men i den flade del af landet, Pannonien, der er et landbrugsområde, der kan sammenlignes med Danmark, ønsker man helst ikke ulve, da de ikke harmonerer sammen med dyrehold.
Danmark er i mine øjne et af de steder i Europa, hvor ulven nok ikke bør være.

Publiceret 18 September 2015 09:00