Løgn over løgn

Ifølge Carl Holst blev hans nuværende spindoktor, Chr. Ingemann Nielsen, i regionen ansat til projektet "Smart Vækst og Velfærd" og ikke som personlig assistent for den daværende regionsrådsformand. Det er midt i en politisk skandale med løgne og fortielser en regulær sandhed.

Så meget mere kritisabelt er det, at Carl Holst netop fra ansættelsesperiodens start brugte Ingemann som sin personlige assistent under valgkampen, der førte ham ind i Folketinget og videre til posten som forsvarsminister. Allerede tre dage efter sin ansættelse i regionen var Ingemann på banen for folketingskandidat Carl Holst.

Til JV har Carl Holst sagt:

" Jeg skal beklage, at jeg har givet indtryk af, at jeg ikke har haft en personlig assistent eller presserådgiver. Jeg har ønsket at understrege, at jeg ikke har haft en særlig rådgiver."

Begrebet "særlig rådgiver" er en betegnelser, der kun bruges i ministerier - ikke i regionen - og pudsigt nok bruger regionen heller ikke betegnelsen "personlig assistent", som Carl Holst nu har indrømmet at have haft. Det fremgår af det materiale, Region Syddanmark har videresendt til Statsforvaltningen.

Af materialet fremgår desuden, at betegnelsen heller ikke fremgik af stillingsopslaget, men at der alligevel blev udarbejdet visitkort med titlen "Kommunikationsmedarbejder - Personlig assistent for regionsrådsformand".

Her starter løgnen med Carl Holsts velsignelse og regionsdirektørens vidende. Sidstnævnte er så indfedtet i sagen, at det kræver sin egen undersøgelse.

I regionen refererede Ingemann til regionsdirektøren, mens han hovedsagelig arbejdede for Carl Holst - samt meget lidt for det meget løse Smart-projekt, der ikke engang havde fået midler stillet til rådighed af politikerne.

Carl Holst har givet udtryk for, at noget kan være foregået i gråzoner, men lige præcis når det gælder kommunale og regionale embedsmænds arbejdsområder findes der ingen gråzoner. Enten har de ydet en politiker hjælp i arbejdet med at blive valgt til en ny post - eller også har de ikke. Der findes ingen gråzoner, intet der her kan misforstås.

Ingemann blev da også aflønnet som presserådgiver, hvilket fremgår af, at hans løn blev overført fra Kommunikation til råds- og direktionssekretariatet. Alligevel indgik Ingemann ikke i regionens pressekorps. Havde han gjort det, kunne han have arbejdet i tre måneder efter udskrivelsen af valget. I stedet blev han fritstillet, hvorefter han gik ud af hoveddøren med tre måneders løn - 130.000 kr.

Havkatten Calle

Publiceret 18 September 2015 06:00