Monrad & Rislund har taget springet fra forbruger til producent, når det gælder øl.

Monrad & Rislund har taget springet fra forbruger til producent, når det gælder øl.

Underholdning:

Øllet blev deres skæbne

Monrad og Rislund indtager Månen fredag den 9. oktober fra klokken 20.00

Af
Peter Rasmussen

For mere end 25 år siden var Monrad & Rislund forsidestof i forbindelse med udsendelsen af LP'en (det hed det dengang) "Øl er gud". Bryggeriet Carlsberg ville med fogedforbud have udgivelsen standset, idet de mente, at pladeomslaget krænkede deres varemærkerettigheder. Byretten mente det modsatte.
Den gang kunne ingen vide, at Monrad & Rislund en dag selv ville stå bag egen ølproduktion, men i 2012 tog en virksomhed fra deres fiktive univers springet fra den virtuelle verden til den barske virkelighed: Pladderballe Bryghus blev en realitet.
Efter en vanskelig start er Pladderballe Bryghus i dag et velkonsolideret brand blandt mikrobryggerier. Øllet, der brygges på Svaneke Bryghus, har navne efter begreber i det monrad/rislundske univers f eks. Kalapøjser, Brodtgaard Basement Reserve og Kakerlakpuler. Og de nyeste øl på stammen: Påskelammer – højtidens kærligste gok – Sokkeøl (julebryg) – Svagpisser (let pilsner) og Gætteøl, hvor du via bryghusets hjemmeside kan give dit bud på hvilken øltype der er tale om. Ideelt til væddemål blandt Kloge-Åger. Distrubutionsaftale med COOP bringer øllet ud til glade ganer i landets fjerneste afkroge.
Monrad & Rislund"s samarbejde gennem snart 40 år er legendarisk i dansk underholdning. Deres pågående, ligefremme og grænsesøgende humor har været banebrydende ikke mindst for udviklingen af dagens stand-up scene. Hos Monrad & Rislund har det talte ord til alle tider haft følgeskab af masser af musik. Hundredevis af kompositioner inden for snart sagt enhver genre er det blevet til på de omkring 30 albums, de har udgivet. Forestillingens musikdirektør er som altid den bedste: Øyvind Ougaard!
Det vil være decideret forkert at antage, at Monrad & Rislund er blevet mildere gennem årene. Som +60årige har de meninger om stort set alt, -meninger de ikke holder for sig selv. Et langt liv har kun skærpet deres satiriske tæft og hvæsset deres penne, og så er "skidesjovt" kun fornavnet.
Monrad & Rislund Kan opleves på Månen i Haderslev den 9. Oktober. Man kan deltage både med og uden mad. Begge bestilles på billetten.dk

Publiceret 18 September 2015 11:00