"Borgerne skal fortsat kunne vælge frit"

Det skal være mere attrativt for firmaer at blive leverandør inden for pleje, rengøring og mad – indenfor ældreområdet. Det mener Voksenudvalget, der ønsker at se på kriterierne for leverandørerne

”Uanset om de ældre ønsker kommunal hjælp eller en privat hjemmehjælper, så skal de fortsat have et valg, og det skal vi være med til at sikre dem," Sådan siger Holger Mikkelsen, formanden for Voksenudvalget i Haderslev Kommune.
Baggrunden er, at et stort firma har opsagt kontrakten som fritvalgsleverandør for hjemmeplejen i kommunen, og udvalget vil derfor kigge på, om der skal ændres i kriterierne, så det bliver lettere at være leverandør.
"Det skal fortsat være attraktivt at være leverandør i Haderslev Kommune, og hvis det så betyder, at vi skal ændre kriterierne, så må vi gøre det. Det er vigtigt, at borgerne fortsat har det frie valg," siger Holger Mikkelsen.
De nuværende kriterier kan f.eks ændres, så man fremover kan blive leverandør for de enkelte hjemmeplejedistrikter og eller kun for dele af døgnet.
"Nu vil vi sørge for, at der bliver hentet erfaring ind fra andre kommuner, så vi kan se, hvad de har gjort for at gøre det attraktivt. Vi medtager også de forslag, som vi har fået af vores leverandører f.eks, Svane Service," siger Holger Mikkelsen.
I dag er der kun én privat leverandør af madservice. Også her skal det undersøges, om kriterierne for godkendelse er for firkantede og derfor kan revurderes, så det gøres mere attraktivt at være leverandør.

Publiceret 20 September 2015 07:00