Korrekt rustbeskyttelse kræver adskillelse og afmontering af diverse dækplader på vognbunden samt inderskærme.

Korrekt rustbeskyttelse kræver adskillelse og afmontering af diverse dækplader på vognbunden samt inderskærme.

Rustbeskyttelse:

Pas på fup-firmaer

De populære tilbudssites, som jævnligt sælger deals på undervognsbehandlinger til under 2.000 kroner, er rent fup, skriver Dinitrol i en pressemeddelelse.
Ifølge KT Antirust, Dinitrol i Kolding, så kan det simpelthen ikke lade sig gøre at udføre en forsvarlig rustbeskyttelse i dag til under 2000 kroner.
"Rustbeskyttelse er blevet højt specialiseret, og for at det kan udføres korrekt kræver det bl.a. præcise sprøjteskemaer, godkendt udstyr samt adskillelse og afmontering af diverse dækplader på vognbunden samt inderskærme. De procedurer overholder de autoriserede og godkendte rustbeskyttelsescentre, men det kan almindelige autoværksteder ikke, og derfor bliver resultatet katastrofalt," forklarer Keld Christensen.
Stikprøvekontroller, som Teknologisk Institut har udført, viser at bilisterne bliver snydt og bedraget.
"Flere vitale dele og de mange hulrum er meget mangelfuldt rustbeskyttet eller helt uden rustbeskyttende produkter. Behandlingerne kan derfor ikke betragtes som værende komplette behandlinger og den udførte rustbeskyttelse giver ikke kunderne værdi for pengene," siger Jan Helbo, der er daglig leder af Kontrolordningen for Rustbeskyttelse under Teknologisk Institut.
Inden du som bilejer takker ja til en rustbeskyttelse fra et dealsite, så råder Keld Christensen, KT Antirust i Kolding, bilejerne til at finde ud af, om det overhovedet er et rustbeskyttelsescenter, der er godkendt af Teknologisk Institut.
Har du allerede fået en rustbeskyttelse udført af en leverandør til et dealsite og har du en mistanke om, at det er mangelfuldt udført, så tilbyder Dinitrol kæden nu et gratis eftersyn af bilen - samt et tilbud til bilejerne på at få rustbeskyttelsen udført korrekt og udbedre eventuelle skader.
Får man problemer med et køb via et dealsite, så kan man gå ind på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens forbrugerportal, www.forbrug.dk og finde hjælp til råd, rettigheder og klager.

Publiceret 20 September 2015 20:00