Sofie Fredborg har blandt andet startet krimisiden.dk samt krimiklubben på Koldingbibliotekerne. Foto: Koldingbibliotekerne

Sofie Fredborg har blandt andet startet krimisiden.dk samt krimiklubben på Koldingbibliotekerne. Foto: Koldingbibliotekerne

Bibliotekets krimiekspert fylder 50 år

Går man ofte på Kolding Bibliotek for at låne krimier, er man måske stødt ind i bibliotekar og krimiekspert Sofie Fredborg. Den 27. september kan hun fejre sin 50 års fødselsdag og samtidig se tilbage på 24 års virke i det danske biblioteksvæsen.
Sofie er uddannet bibliotekar DB fra 1991. I 1996 startede hun Danmarks første krimiside, www.krimisiden.dk, som stadigvæk eksisterer i dag.
 

“Jeg er nok lidt af et klubmenneske, som elsker at arbejde for fællesskabet. Det at dele erfaringer med andre, siger mig rigtig meget som menneske og som bibliotekar”, siger Sofie Fredborg i en pressemeddelelse.
 

Denne interesse for fællesskab har hun i høj grad gjort brug af i forbindelse med Koldingbibliotekernes aktiviteter som for eksempel opstart af kulturklubber, læsekredse, romansnak og filosofi-walks. Men det er krimigenren, der er Sofies største interesse, og hun finder hele tiden på nye måder at formidle sin viden om krimier på. Senest tog hun i 2014 initiativ til en ny krimiklub.

Publiceret 26 September 2015 08:00