Se billedgalleriet:

Beskidte mænd kæmpede sig gennem herreløb

Af
Natalie Stratigos

"De sidste dages regn har gjort stierne mudrede. Det er helt perfekt," sagde Tine Meide Kierkegaard, leder af Geografisk Have og initiativtager til det nye herreløb, kort før starten gik.
 
57 mænd havde forhåndstilmeldt sig løbet, og på dagen tilmeldte syv ekstra sig, og deltagertallet skabte stor begejstring blandt arrangørerne.
 
"Jeg havde i mit stille indre håbet på mellem 30 og 40 deltagere, for når man laver et nyt løb, må man regne med, at man også lige skal i gang. Det tager tid at udbrede kendskabet til det. Så jeg er meget tilfreds med, at 64 deltager," sagde Tine Meide Kierkegaard før løbet blev skudt i gang.
 
Blandt de 64 deltagere var de fire fætre Jacob Tranberg på 28 år, 28-årige Mads Tranberg, 23-årige Bjørn Tranberg og 32-årige Lasse Tranberg, som kæmpede om at være bedst og vinde håneretten mod de andre. Alle var dog enige om, at Jacob sandsynligvis ville komme først i mål.
 
"Jeg skal løbe halvmarathon i Odense den 4. oktober, så det her løb er jo bare en slags beskidt opvarmning for mig," sagde han inden løbet.
 
Kort efter løb startskuddet, og det første hold løbere blev sendt afsted. Rundt om det først sving kort efter start ventede den første forhindring. Tre rækker af halmballer, som løberne skulle hoppe over. Efterfølgende ventede blandt andet en glatbane i form af en gul presenning overhældt med sæbevand. Nogle løbere kastede sig på maven ned ad den stejle bane, andre gled på rumpen, og nogle få forsøgte at klare sig igennem på begge ben. Længere fremme skulle man kravle over et net, op over en træstamme og ned på den anden side. Kort før mål skulle mændene kravle gennem en lang, mudret tunnel, og den sidste forhindring, der mødte dem, var en udfordring for balanceevnen. Her skulle de balancere over et bassin på to træpæle.
 
Efter 33 minutter var den første fætter gennem banen. Som forventet var det Jacob, der dog var skarpt forfulgt af Lasse, der var i mål efter 34 minutter. Efter 35 minutter kom Lasse i mål, og som den sidste kom Bjørn med en tid på 41 minutter.
 
Fætrene var enige om, at ruten var lige tilpas:
 
"Den var hård og kuperet, men antallet af udfordringer passede fint. Den hårdeste udfordring var den sidste, hvor vi skulle igennem tunnellen. Det var sjovt," lød det fra Lasse Tranberg.
 
Tiårige Oliver Luca Jensen var en af løbets yngste deltagere. Han kom igennem ruten på 39 minutter. Heldigvis havde han far Frank Jensen ved sin side til at give en hjælpende hånd, når han ikke var helt høj nok til at kravle over forhindringerne.
 
"Det var hårdt men også rigtig sjovt," fortalte han efter løbet.
 
For Frank Jensen var turen dog ikke alt for udfordrende:
 
"Jeg løber hver dag og har løbet i 30 år. For mig er det en livsstil. Det var let at komme igennem ruten, men det var også sjovt. Der kunne godt have været flere forhindringer for min skyld, men i forhold til, at der også var børn med, synes jeg det var passende," fortalte han efter løbet.
 
Far og søn var enige om, at de sagtens kunne finde på at løbe igen næste år.

null

Publiceret 26 September 2015 15:00