Der bliver noget for både store og små - af begge køn – på Fritidsmessen på Ryegaard.

Der bliver noget for både store og små - af begge køn – på Fritidsmessen på Ryegaard.

Fritidsmesse ser dagens lys på Ryegaard

Til næste år åbner den første fritidsmesse i parken ved Ryegaard Gods

Ryegaard og Trudsholm Godser planlægger at holde en fritidsmesse der skal løbe fra den 30. april til den 1. maj 2016 i parken ved godset. En af målsætningerne med messen er, at der skal være noget for hele familien.
"Det skal være sådan, at der både er noget for dem, der interesserer sig for have og friluftsliv og motion, dem der vil se på indretning og lækre madvarer, noget for den indre drengerøv i form af maskiner og larm og så ikke mindst noget for børnene", siger godsejer Johan Scheel.
På godset vil man gerne bruge nogle af de store omgivelser til at skabe nogle aktiviteter for folk udefra. Gennem 25 år har der blandt andet været juletræssalg i weekenderne op til jul, men nu bliver parken altså også åbnet for den nye fritidsmesse.

Fire øer med hvert sit tema

Fritidsmessen på Ryegaard bliver fysisk inddelt i fire ”øer”. Der bliver en ”tøse-ø” med blandt andet nips, indretningsartikler til boligen, håndarbejdsartikler og lækre madvarer. Der bliver en ”frilufts-ø” med alt til udelivet, det kunne være beklædning, udstyr til diverse udendørs fritidsaktiviteter og motionsformer. Og ikke mindst ting til haven.
Så bliver der ”motor-øen” med maskiner og biler – alt hvad der ”sviner og larmer”. Endelig bliver der kæledyrsøen med dyr og tilbehør til dyr.
" På alle vores øer vil vi have aktiviteter, hvor børn kan deltage, ligesom man vil kunne få noget at spise på alle øer. Et af vores mål med messen er, at det bliver et udflugtsmål, hvor man ikke kun kommer for at se på varer, men også slår sig ned og nyder omgivelserne i vores park, der ellers er lukket for gæster," siger Johan Scheel.

Åbent for køb af stande

De første stande til fritidsmessen er solgt, og interesserede stadeholdere kan se mere på godsets hjemmeside ryegaard.dk.
Godsejeren håber, at der bliver fyldt godt op i parken med stader og aktiviteter. Plads er der nok af, og godset har netop udvidet parkeringsarealerne for at få plads til flere gæster.
"Som ved vores øvrige arrangementer tager vi ikke noget for parkeringen, det, synes vi, ikke er rimeligt, idet en bil næsten er eneste mulighed for at besøge os. Og vi vil gerne se rigtig mange gæster, så vi har også sat indgangsprisen på et niveau, så den forhåbentlig ikke afholder folk fra at komme til messen. Det kommer til at koste 50 kroner for voksne og 20 kroner for børn over fire år," siger Johan Scheel.

Publiceret 27 September 2015 10:00