Keltisk verdensklasse-rock til Haderslev

Det skotske verdensklasseband, Runrig, lægger vejen forbi Haderslev Idrætscenter

Af
Peter Rasmussen

Runrig, det skotske rockband der holder de keltiske traditioner i hævd, kan næsten føle sig på hjemmebane, når bandet giver koncert i Haderslev Idrætscenter den 3. marts, umiddelbart efter lanceringen af deres nye album i Danmark.
I Danmark har Tønder festivalen frem for nogen været Runrigs scene, og sønderjyderne har gennem årene støttet entusiastisk op omkring det skotske band. Derfor valgte Runrig at spille sin 40 års jubilæumskoncert i 2013 for et begejstret publikum i en udsolgt Møllepark i Sønderborg.
Siden har Runrig tilbragt to år med at producere deres nye album- ”The Story” - som afspejler Runrig's 40 år lange kulturelle og musikalske rejse fra gæliske viser til den specielle keltiske rock, som er blevet deres særkende.
Da Runrig slog igennem som band i 1973, var det første gang man hørte et rock band synge på gælisk – en variant af det keltiske sprog, som tales den dag i dag af de fleste på øgruppen Hebriderne vest for Skotland, hvorfra bandet kommer.
Det store gennembrud kom langsomt for Runrig, men takket være deres charmerende, bløde blanding af folk og rock, arbejdede de sig via det skotske højland frem til hitlisterne i England. De har haft en række radiohits, men det er mest ved deres koncerter, de brænder igennem.
Runrig er bedst når de er tæt på publikum, men dette har ikke afholdt dem fra at varme op ved de helt store koncerter med topnavne som U2, The Rolling Stones, Rod Steward og Genesis, for at nævne et par stykker. Dette skal mest ses som den anerkendelse, der gives at de største i branchen til det hyggelige band fra de forblæste øer vest for Skotland.
Koncerten i Haderslev Idrætscenter finder sted den 3. Marts 2016 klokken 20.00. Billetter kan allerede nu bestilles på Billetnet.dk.

Publiceret 27 September 2015 06:00