SønderjyskE's Lea Hansen er blandt de lokale talenter. Hun var VM-guld med U17-landsholdet i sommers. Her ses hun sammen med SønderjyskE's sportschef Olivera Kecman. Foto: Torben Callesen, TCfoto.dk

SønderjyskE's Lea Hansen er blandt de lokale talenter. Hun var VM-guld med U17-landsholdet i sommers. Her ses hun sammen med SønderjyskE's sportschef Olivera Kecman. Foto: Torben Callesen, TCfoto.dk

Sport:

Talenter skaber resultater

Elite Aabenraas talentordning får roser i ny evaluering

sport Elite Aabenraas talentordning har eksisteret et år, og det har været en stor succes.
Talenterne har været flittige gæster på medaljeskamlerne, og der er masser af roser i en ny evaluering fra de 21 deltagende talenter.
Et talent skriver i evalueringen: ”Jeg synes, ordningen er supergenial, og jeg har nydt at være en del af den”. En anden skriver: ”Alt i alt er talentordningen en succes. Den hjælper én både fysisk og psykisk. Man får en masse ny viden, som man ikke havde i forvejen, og det at man er sammen med andre unge talenter, som står i samme situation som en selv, og ved, hvad det tager af ens tid, kan hjælpe en utrolig langt. Elite Aabenraa er det bedste sted for talentfulde unge.”
Ordningen byder på intensive forløb omkring kost og skadesforebyggende træning, og hvert enkelt talent har fået individuel vejledning.
Udover at styrke det enkelte talent kan ordningen være med til at styrke breddeidrætten:
"Ved at yngre medlemmer i klubberne har nogle nære rollemodeller, de ser op til, øges deres motivation for at dyrke idrætten. Derved går talentudvikling, eliteidræt og breddeidræt hånd i hånd," siger Uffe Vind, eliteidrætskonsulent.
I løbet af sommeren har talenterne hentet 21 medaljer hjem til Aabenraa Kommune i ungdoms- og senior-danmarksmesterskaber.
Talentordningen er ikke udelukkende udviklingsorienteret:
"Ved at støtte talenterne opnår vi både en ordning, som hjælper talenterne med at udvikle sig og navigere imellem skole, sport og fritid, og en ordning som præsenterer Aabenraa som en kommune med mulighed for at opnå store resultater," siger Tim Wullf, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.


Største resultater
Mathilde Uldall Kramer: Guld til senior DM på 100 m løb
Fawzie Otour: Guld til senior DM i spydkast.
Jacob Jørgensen: Guld til senior DM i slagspil i golf
Lea Hansen: Guld med U17-landsholdet i håndbold
Sønderjyllands Golfklubs damehold: Guld i DM for hold

Publiceret 27 September 2015 05:00