Mange fortryder deres ungdoms tatoveringer. Og måske ville en ekstra, tvungen tænkepause forhindre nogle af de tilfælde, mener en af de adspurgte folketingspolitikere fra Trekantområdet. Modelfoto: Mostphotos

Mange fortryder deres ungdoms tatoveringer. Og måske ville en ekstra, tvungen tænkepause forhindre nogle af de tilfælde, mener en af de adspurgte folketingspolitikere fra Trekantområdet. Modelfoto: Mostphotos

Flere og flere fortryder deres tatovering

Flere fortryder deres tatoveringer, lyder det fra to klinikker. Men aldersgrænsen skal ikke rykkes, siger politikere

Af
Peter Friis Autzen

“Jeg møder for eksempel mange mødre, der er kede af deres ungdoms-tatovering. Nu har de fået børn og skal med dem i svømmehallen - og nu synes de, at deres tatovering er upassende at vise frem,” siger Signe Cordsen.
Hun er indehaver af Healux Klinikken, som blandt andet tilbyder laserbehandling til folk, der vil af med deres tatoveringer.
Hun oplever, at flere i dag fortryder deres tatoveringer. Bandt andet fordi de ikke havde tænkt sig godt nok om, inden de fik tatoveringen.
“Det kan være, at de blevet tatoveret under en brandert på Sunny Beach. Eller er kede af tatoveringen med ekskærestens navn,” siger hun.
Også hos klinikkæden Undoit.dk oplever man, at flere tatoveringer fortrydes.
“I de seneste år er antallet af folk - herunder de meget unge - der tatoveres, steget. I samme takt er antallet af folk, der fortryder, steget,” siger behandler Jan Gade Christensen.
En laserbehandling for at fjerne tatoveringer kan være kostbar og strække sig over flere år. Og det er ikke sikkert, at alle spor af tatoveringen kan fjernes.
LÆS OGSÅ: Los Hermanos i nye lokaler

Aldersgrænsen er fast

At så mange ender med at fortryde, er måske udtryk for, at mange ikke overvejer det grundigt nok, inden de lader sig tatovere. Og her kunne det måske være godt med et ekstra par dages betænkningstid, mener Karina Adsbøl fra Kolding, der sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti.
“Hvis man for eksempel vil have en botox-behandling, skal man til en lægeundersøgelse først. Og så går der nogle dage, inden man får behandlingen. Sådan en ekstra tænkepause kunne være en idé, så folk ikke lader sig tatovere uovervejet,” siger Karina Adsbøl, som ikke vil sætte aldersgrænsen op fra de nuværende 18 år.

“Vi har ikke umiddelbart nogen planer om at lave reglerne om, men jeg kan godt overbevises med gode argumenter,” siger Lotte Rod (R) fra Vejlekredsen.

“Vi har ikke umiddelbart nogen planer om at lave reglerne om, men jeg kan godt overbevises med gode argumenter,” siger Lotte Rod (R) fra Vejlekredsen.

Vil beholde aldersgræsen

Det fredericianske folketingsmedlem, Susanne Eilersen (DF) så gerne, at færre fik en hurtig mode-tatovering.
“Vi bør sikre, at unge mennesker venter med at lade sig tatovere, indtil de har overvejet sagen grundigere,” siger hun.
Men Susanne Eilersen er ikke umiddelbart stemt for at hæve aldersgrænsen.
“Jeg synes i hvert fald, at vi først skal overveje en mere grundig informationsindsats,” siger Susanne Eilersen.
Heller ikke socialdemokratiske Christian Rabjerg Madsen fra Kolding mener, at en højere aldersgrænse er en god idé.
“Når man er 18, er man myndig og i stand til at tage beslutninger på egne veje. Det er en personlig beslutning, som man må tage konsekvenserne af. Men det ville være fint, hvis en ekstra overvejelse kan forhindre, at man senere fortryder,” siger han.
Radikale Lotte Rod, der er valgt i Vejle og er sit partis sundhedsordfører, ærgrer sig over de fortrudte tatoveringer.
”Det er vigtigt, at folk tænker sig godt om, inden de gør noget, som er der resten af livet. Vi har ikke umiddelbart nogen planer om at lave reglerne om, men jeg kan godt overbevises med gode argumenter, og jeg vil også gerne diskutere, om der er andre ting, vi kan gøre for at få folk til at tænke sig om en ekstra gang,” siger Lotte Rod.

Publiceret 28 September 2015 16:00