SMUK hylder en legende

Ib Glindemann hyldes med en koncert på Kulturhus Harmonien

Af
Peter Rasmussen

Publikum på Kulturhus Harmonien får alle muligheder for at komme tæt på en vaskeæfte legende, når Ib Glindemann selv vil dirigere en del af kjoncerten, der finder sted den 1. oktober klokken 19.30. Solist ved koncerten er trompetisten Henrik Rønnow.
Ib Glindemann kender som ingen anden kunsten at få et orkester til at swinge. Han er manden bag DR's Big Band, og han er nærmest et ikon i front for sit eget orkester. Ud
over at svinge dirigentpinden er Ib Glindemann en fremragende komponist.
Glindemann har komponeret musik til utallige film, og så sent som i 2013 vandt han konkurrencen om at skrive en march til SMUK og til Haderslev. Ved hyldestkoncerten vil publikum få lov at nyde en masse god og iørefaldende musik og samtidig komme tæt på den levende legende, der sidste år kunne fejre sin 80 års fødselsdag. Publikum vil bl.a.
kunne opleve trompetisten Henrik Rønnow fra SMUK som solist i Ib Glindemanns legendariske trompetkoncert, der oprindeligt blev skrevet i 1961 til den verdensberømte danske trompetist Knud Hovaldt.
Koncerten består af tre dele, og det er første gang, SMUK spiller den i sin fulde længde. Billetter købes via musikkorpsets hjemmeside www.smukmusik.dk

Publiceret 28 September 2015 09:00