Bevægelsesuge starter i næste uge.

Bevægelsesuge starter i næste uge.

800 børn fra Hvidovre hopper med bevægelsesugen

I Hvidovre Kommune er 9 institutioner klar til "Hej Skal Vi Lege?," en bevægelsesuge som arrangeres i samarbejde med Børneulykkesfonden, bObles og DGI i næste uge. Målet er at lege sig til bedre børnemotorik.

Hop på ét ben, kryb på maven, kast og grib, grin og dans. Børn i alderen 1-6 år bliver i uge 41 udfordrede på motorikken, når daginstitutioner og dagplejere landet over sætter fokus på at forbedre børnenes motorik gennem leg. Bevægelsesugen skydes i gang på mandag den 5. oktober, og det er Børneulykkesfonden, bObles og DGI, der står bag.

Rekordmange børn er med

Med 50.000 deltagende børn sætter bevægelsesugen igen i år rekord. Men det er ikke kun skæg og ballade, for bevægelsesugen tager afsæt i en kedelig statistik. Tal fra Statens Institut for Folkesundheds database Børns Sundhed viser, at antallet af førskolebørn med motoriske udfordringer er steget fra 25,9 procent i 2010 til 31,4 procent i 2014. - Det er kedeligt at se, at udviklingen går den forkerte vej, og vi så gerne, at flere børn bevægede sig meget mere, siger Henriette Madsen, der er projektleder på bevægelsesugen og generalsekretær i Børneulykkesfonden. Hun peger på, at leg og en aktiv hverdag ikke kun er godt for den fysiske sundhed og det psykiske velvære. - En god motorik kan også være med til at forebygge ulykker, fordi børnene har bedre balanceevne og koordinationssans, og vi håber bevægelsesugen kan være et skridt på vejen til at vende udviklingen, siger Henriette Madsen.

Bevægelsesglæde

Hos DGI glæder formand Søren Møller sig over den store opbakning til kampagnen, som nu er en af landets største for denne målgruppe. »Vi ønsker, at børn oplever glæden ved at bevæge sig så mange steder som muligt, både i institutionerne, i idrætsforeningerne og sammen med deres forældre, for det giver det bedste afsæt til et langt og aktivt liv. Derfor er det meget positivt, at flere og flere institutioner arbejder med at tænke motion og bevægelse ind tidligt i børnenes liv,« siger Søren Møller. Siden 2009 har DGI certificeret dagplejere, børnehaver og andre institutioner, og det har sat nye standarder for, hvordan fysisk aktivitet bliver en succesfuld del af hverdagen. Og i DGI’s landsdelsforeninger er der ansat konsulenter, som arbejder målrettet med idræt og bevægelse for børn i skoler og institutioner. Bevægelsesugen "Hej Skal Vi Lege?" starter mandag i næste og løber ugen ud, men håbet er, at mange institutioner vil fortsætte med at bruge legene i dagligdagen.

Publiceret 29 September 2015 08:00