En sjat mindre

Gratis oplæg om miljø og kemi i hverdagen hos BIOFOS næste onsdag

BIOFOS inviterer til oplæg om miljø og kemi i hverdagen, næste onsdag d. 7. oktober kl 17.00-19.00. Oplægget bliver holdt på Renseanlæg Damhusåen, Parkstien 10, 2450 København SV.

Handle uden at være ekspert

BIOFOS inviterer nysgerrige og interesserede borgere til et gratis oplæg om kemi og miljø. Hverdag bruger vi alle vand, rengøringsmidler, sæbe/shampoo og andre kemikalier der ender i kloakken og dermed til sidst havner på renseanlægget. Hvilken konsekvens har vores daglige forbrug for renseprocessen, hvordan kan man som borger være med til at sikre et rent vandmiljø? - Med ”En sjat mindre” vil vi gerne skabe opmærksomhed på, at vi alle udleder kemikalier til kloakken som ender på renseanlægget. Vi vil gerne fortælle, at vi alle kan gøre noget som har positiv konsekvens for vandkvaliteten og dermed vandmiljøet. Borgeren skal kunne handle uden at være ekspert!, siger Kristian Mandrup, kommunikationsmedarbejder, BIOFOS.

En sjat mindre

På renseanlægget bliver de mange små sjatter til en stor flod, når spildevand fra flere end 250.000 menneskers daglige forbrug skal renses. Derfor betyder det meget, hvordan affald, væsker og spildevand håndteres. Det bliver et oplæg med masser af gode råd om rengøring og kemikalier vi omgiver os med til dagligt og der bliver god tid til spørgsmål. Oplægget vil blive holdt af Thomas Guildal, som til dagligt arbejder med at sikre den biologiske renseproces og med problematiske stoffer i spildevandet, samt af Edith Rasmussen, som er selvstændig sundheds- og miljøformidler og til daglig underviser på Social- og Sundhedsskolen i Hillrød. Her underviser hun i miljørigtige valg og ernæring. Tilmelding er nødvendig senest den 5. oktober på: arrangement@biofos.dk.

Publiceret 29 September 2015 08:00