Vaccination

Vaccination

Flere vaccinerede vil betyder færre hospitalsindlæggelser og dødsfald

Alt for få danskere, især i den ældre gruppe, lader sig vaccinere mod influenza. Det er uheldigt og bekymrende, mener vaccinations service. Vaccination i Aktivitetscentret og Hvidovre C den 2. og 5. oktober

På trods af, at det blot tager få sekunder at blive vaccineret, og at det er både gratis og ufarligt, gør kun ca. 45% af danskerne over 65 år brug af statens tilbud om gratis influenzavaccination.

Influenza koster liv

- Det er en uheldig udvikling. Når staten vælger at tilbyde gratis vaccination, er det fordi man har vurderet, at det er vigtigt, at ældre over 65 år og personer med kroniske sygdomme ikke får influenza. Influenza kan være en alvorlig sygdom, og er hvert år skyld i både hospitalsindlæggelser og dødsfald. Det sker også blandt personer, der falder udenfor ordningen, som føler at de har et godt helbred og dermed ikke behøver at blive vaccineret, fortæller cheflæge for Danske Lægers Vaccinations Service, Mogens Rishøj.

Manglende forståelse blandt ældre borgere

Danske Lægers Vaccinations Service har siden 1998 vaccineret omkring tre millioner danskere mod influenza, men beretter om, at der eksisterer en manglende forståelse for, hvorfor det er vigtigt at lade sig vaccinere mod influenza. - Fordi man måske ikke tidligere har haft influenza, er det ingen garanti for, at man ikke kan få sygdommen. Det kan sammenlignes med at køre i bil: Selvom man ikke tidligere er kørt galt i sin bil, er det jo alligevel sund fornuft at bruge sikkerhedsselen. Det samme gælder influenzavaccination. Ingen kan sige sig fri for at blive smittet. Selv den med det bedste helbred kan blive ramt, forklarer cheflægen.

Du beskytter ikke kun dig selv

Danske Lægers Vaccinations Service opfordrer alle borgere over 65 år til at komme ned til en af de over 1000 vaccinationsarrangementer, som de afholder i oktober måned. Er man kronisk syg, gravid eller førtidspensionist bør man også lade sig vaccinere, og for disse persongrupper er vaccinationen endda gratis. For alle andre koster det 160 kr. at blive vaccineret. - Du beskytter ikke kun dig selv, men også dine nærmeste. Bliver du ikke syg, smitter du heller ikke, siger cheflægen og opfordrer alle, der er omfattet af tilbuddet til at tage sin ægtefælle eller en god ven under armen og komme ned og blive vaccineret. - Vi har dertil også et samarbejde med Unicef, som betyder, at vi forærer dem en vaccine for hver dansker, der beskytter sig mod influenza ved at lade sig vaccinere hos os, slutter cheflægen. Her i Hvidovre kan du bl.a. blive vaccineret i Aktivitetscentret, Hvidovregade 49, fredag d. 2. oktober, fra kl. 09:30 - 12:00 samt i Hvidovre C, Hvidovrevej 57 mandag d. 5. oktober fra kl. 13:30 - 16:00.

Publiceret 29 September 2015 08:00