De unge spillere fik alle hilst på Ælling. (Privatfoto).

De unge spillere fik alle hilst på Ælling. (Privatfoto).

Fra Ælling til Svane i Køge Boldklub

FODBOLD: Køge Boldklub var i weekenden vært for to sjove fodboldarrangementer for børn i alderen 2-7 år.
I samarbejde med DBU afholdt Børneafdelingen i Køge Boldklub en Skattejagt for 48 børn i alderen 5-7 år fra de lokale klubber i området.
'Skattejagten' er en slags mikrofodboldskole for de næstyngste i Børneafdelingen, hvor der både bliver spillet en masse fodbold, men hvor børnene også leger at de skal finde landsholdets forsvundne fodbold.
Den bliver altid afholdt inde på selve Køge Stadion, der dannede en flot ramme for alle børnene og deres forældre både lørdag og søndag.
Mens de 'store' lavede Skattejagt inde på stadion, var de yngste inviteret til 'Børnefødselsdag' hos Børneafdelingens maskot Ælling. Ca 30 3-5 årige mødte søndag formiddag forventningsfulde op til Ællings fødselsdag, hvor programmet stod på fødselsdagssang for Ælling, en masse boldlege efter Børn til Bold konceptet, og afslutningsvis medaljer og kagemand. Ælling havde en rigtig god fødselsdag.
- Fodbold og boldlege behøver man ikke at være 5 år gammel for at være med til. På vores Børn til Bold hold leger vi med bolden på alle mulige måder, og udfordrer på den måde barnets motorik, samtidig med at det gøres i en fantasi- og legeramme. Vi har medlemmer ned til 3 år, og vi mener det når vores motto er Fra Ælling til Svane. Vi vil rigtig gerne lave de bedste rammer for vores yngste medlemmer, og lægger stor vægt på at børnene både har det sjovt og samtidig udfordres motorisk. Vi har fået støtte fra Køge kommune til at købe mere udstyr til motorisk træning, og er er i øjeblikket ude i børnehaver i Køge kommune,  hvor vi i samarbejde med Castus har lanceret Projekt Børnehavebold. Her viser vi børnehaverne, hvordan vi laver børnebold i Køge Boldklub, og håber på den måde at kunne skabe nogle nye samarbejdsmuligheder mellem institutioner og forenings- og klubliv, fortæller børnechef i Køge Boldklub, Frederik Ullerup.
Begge weekendens arrangementer blev til med hjælp fra en lang række af klubbens frivillige trænere, ungtrænere og klubbens eventkoordinator, samt lokal opbakning fra Kvickly Køge, Nicolais Bageri samt Castus.
For mere info om fodbold for de mindste - se www.koge-boldklub.dk.
pm

(Privatfoto).

(Privatfoto).

(Privatfoto).

(Privatfoto).

(Privatfoto).

(Privatfoto).

Publiceret 29 September 2015 17:15