Lægger man lørdagsudflugten forbi Avedøreværket på lørdag d. 3. oktober, får man en unik mulighed for at komme helt ind i maskinrummet.

Lægger man lørdagsudflugten forbi Avedøreværket på lørdag d. 3. oktober, får man en unik mulighed for at komme helt ind i maskinrummet.

Kom ind bag facaden på Danmarks største kraftværk

Borgerne kan komme med helt ind i maskinrummet når Avedøreværket runder de 25 år.

Det er normalt en lukket verden, hvor kun ansatte iført sikkerhedsudstyr har adgang. Men i forbindelse med, at Avedøreværket fylder 25 år, har DONG Energy valgt at slå dørene op på lørdag og invitere alle interesserede indenfor på Hammerholmen på Avedøre Holme.

- Vi vil gerne give et indblik i, hvor din el og varme kommer fra. Så vi byder nu alle indenfor til en festlig dag fuld af oplevelser for alle aldre, siger Niels Christian Kjær, der er kraftværkschef for Avedøreværket, hvorfra der produceres strøm til over en million huse og fjernvarme til over 215.000 hjem. Hvis man vælger at lægge familieudflugten forbi Avedøreværket  på lørdag d. 3. oktober, får man en unik mulighed for at komme helt ind i maskinrummet. - Der vil være rundture, hvor man bl.a. kommer ind i vores døgnbemandede kontrolrum, forbi en kæmpe turbine og generator, og ind i kedelhuset, hvor man kan komme helt tæt på en 70 meter høj brændeovn, som er 1.500 grader varm indeni, fortæller Niels Christian Kjær.

Underholdning for børn

Ud over en spændende tur i selve kraftværket, vil der også være en masse underholdning for både børn og voksne – og det hele vil stå i energiens tegn. Store Nørd fra Ramasjang demonstrerer naturvidenskab i øjenhøjde, og dygtige folk fra Danmarks Tekniske Universitet vil udføre spændende kemishows i løbet af dagen. Der være et legeområde til børnene, og Avedøreværket byder på lidt mad og drikke. Desuden vil skoleelever fra Langhøjskolen i Hvidovre og Antvorskov Skole i Slagelse give deres bud på, hvordan fremtidens kraftværk kan se ud. - Det er vores håb, at der er mange, der vil benytte sig af muligheden for at komme ind og besøge os og gå på opdagelse i energien, slutter Niels Christian Kjær. Der er åbent hus på Avedøreværket lørdag den 3. oktober kl. 10.00-16.00. Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke påkrævet. Interesserede kan læse mere om åbent hus-arrangementet på Avedøreværket på www.dongenergy.com/åbenthus

Dagens program på Avedøreværket:

Kl. 10:00 - 16:00: Der er åbent for rundture på værket og oplevelser på festpladsen. Rundturen varer 20 - 30 minutter. Alle skal bære hjelm og sikkerhedsbriller, som bliver udleveret forud for rundturen. Kun adgang med flade sko. Kl. 10:30 - 11:30: Scenen - Kemishow. Studerende fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, viser deres begejstring for naturvidenskab med spektakulære fysik- og kemiforsøg. Kl. 11:00 - 12:00: Cirkusteltet - Skolekonkurrence. Mød skoleelever fra Hvidovre og Slagelse og se deres kreative bud på fremtidens energiproduktion. Efter elevernes præsentationer voterer juryen. Kl. 12:00 - 12.30: Scenen - Afgørelsen. Skolekonkurrencens vindere kåres af juryen og præmieres af Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre, og Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy. Kl. 14:00 - 14:35: Scenen - Store Nørd demonstrerer og forklarer naturvidenskab i øjenhøjde. Kl. 15:00 - 16:00: Scenen - Kemishow. Studerende fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, viser deres begejstring for naturvidenskab med spektakulære fysik- og kemiforsøg. Kl. 16:00: Tak for i dag!

Publiceret 29 September 2015 08:00