Mere plads til de cyklende koldingensere

Nu bliver det lettere at parkere cyklen foran Kolding Banegård. I løbet af efteråret opsættes nye, moderne cykelstativer ved det trafikale knudepunkt, og samtidig øges antallet af p-pladser for de tohjulede køretøjer. Projektet gennemføres med støtte fra den statslige cykelpulje 
De nuværende 80 p-pladser på banegårdspladsen øges til 120 nye pladser. Hermed lettes presset på de nuværende cykelstativer. De nye p-pladser bliver af høj kvalitet med overdækning, belysning og cykelpumpe. 
For at udnytte pladsen bedst muligt laves der formentlig cykelparkering i to etager. Samtidig gennemføres en kontrol af cyklerne på banegården for at identificere stjålne og herreløse cykler, som skal fjernes, før det nye p-anlæg sættes op. De eksisterende cykelstativer vil blive anvendt andre steder i kommunen.
 

Borgerne vil have bedre parkering

Kolding Kommune er cykelby og vil gerne have flere til at cykle. En af de ting, som ifølge borgerne selv er afgørende for, om de vælger at cykle, er gode parkeringsforhold. I dag kan det være svært at finde plads til cyklen i stativerne på banegården, og behovet er øget med den nye busterminal ved banegården.
De nye p-pladser for cykler vil koste 416.000 kr., hvoraf 166.000 kr. refunderes fra den statslige cykelpulje. Puljen bidrager også til de 18 p-pladser for cykler på busterminalen, som bliver sat op i denne uge. 

Publiceret 29 September 2015 12:28