Udvalgsformanden for Risbjerg Hverdagskirke, Flemming Cramer-Larsen, der også tidligere har gjort et stort arbejde for behandlingshjemmet HYPERLINK

Udvalgsformanden for Risbjerg Hverdagskirke, Flemming Cramer-Larsen, der også tidligere har gjort et stort arbejde for behandlingshjemmet HYPERLINK "mailto:Hvidborg.@hvidovreavis.dk"Hvidborg.

Risbjerg samler ind til hjælp for anbragte børn

Støtter Børnehjælpsdagens indsamlingsprojekt, der bl.a. yder hjælp til Hvidborg

Risbjerg Kirke har netop startet et indsamlingsprojekt til fordel for Børnehjælpsdagen, der arbejder for anbragte børn og unge - både i lokalområdet og i andre dele af landet.

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 22 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet. Sidste år fik 9.453 anbragte børn og udsatte unge glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. - Blandt de mange tilbud og tiltag har Børnehjælpsdagen aktuelt et forløb med de anbragte børn, der bor på behandlingshjemmet Hvidborg i Hvidovre, fortæller projektleder Sylvia Emilia Blazejowski. - Forløbet er en del af Børnehjælpsdagens projekt "Sundt Hjem", hvor målet er at inspirere børnene til en sundere livsstil - herunder bedre spisevaner og mere fysisk aktivitet. Forløbet blev startet op i sidste uge, hvor Børnehjælpsdagens projektleder bl.a. holdt oplæg for personalegruppen om sunde rollemodeller. Forløbet strækker sig over de næste 15 uger – og i den periode afvikler Børnehjælpsdagen både sundhedstjek og aktiviteter for og med børnene på stedet. Aktuelt er 93 børn og unge anbragt via Hvidovre kommune, - d.v.s. at børnene kan bo i eller uden for kommunen. Tallet stammer fra Ankestyrelsens seneste anbringelsesstatistik. - Vi er rigtig glade for, at Risbjerg Kirke har valgt at indsamle midler til Børnehjælpsdagens arbejde, der altså også kommer Hvidovre-børn til gode. Det skal dog understreges, at kirkens bidrag ikke går specifikt til forløbet på Hvidborg, – der er et eksempel på en af de aktiviteter, som vi udfører lokalt, slutter Sylvia Emilia Blazejowski.

Publiceret 29 September 2015 08:00