Formand for Kulturådet Keld Blom overrakte årets kulturpris til Solveig Isbrand for sit mangeårige engagement i det lokale kulturliv.

Formand for Kulturådet Keld Blom overrakte årets kulturpris til Solveig Isbrand for sit mangeårige engagement i det lokale kulturliv.

Solveig Isbrand fik årets kulturpris

Torsdag aften var der årsmøde i Hvidovre Kulturråd og traditionen tro var der uddeling af årets kulturpris.

Hvidovre Kulturråds kulturpris uddeles hvert år til en person, institution eller forening, der har gjort noget særligt for Kulturen i Hvidovre. - Den person vi har med at gøre i dag, er noget helt unikt, for hvem det nærmest er blevet en passion at gøre noget for andre. Faktisk så den nærmeste familie synes, det er lidt for meget af det gode, sagde formand for Kulturrådet i Hvidovre Keld Blom under uddelingen af prisen. Han beskrev endvidere Solveig Isbrand som et menneske, der påtager sig opgaver helt af sig selv, men som heller ikke er bange for at få sat tingene på plads, hvis det er det, der er behov for. Solveig Isbrand har læst pædagogik samt moderne arabisk sprog, religion og historie. Hun har i en årrække blandt andet arbejdet for Dansk Flygtningehjælp. Lokalt har hun siden 1995 været formand for Miljørådet Syd i Avedøre Stationsby, hvilket hun netop er blevet genvalgt til. Hun har desuden været medstifter af Kunsten Stiger i Stationsbyen fra 1997 og frem til 2011, hvor hun blandt andet stod for indkøb af god kunst, der er stillet op i bydelen. Solveig Isbrand har ligeledes været medlem at Integrationsrådet i ca. 12 år samt medlem af Hvidovre Kulturråd fra 2005 og frem til 2013. - Uden dette engagemant var byen meget fattigere, nogen må have gættet hvem det er, ikke mange har deltaget så meget og så ganske frivilligt, uden at være politisk arr., men for egen drift at bevæge sig ud i samfundet og give så meget til byens borgere som vor hædersgæst i i dag, sagde Keld Blom til deltagerne i Kulturrådets årsmøde før han overrakte prisen til Solveig Isbrand.

Publiceret 29 September 2015 08:00