De kommende måneder skal afklare, om der er tilstrækkelig investorinteresse til at kunne gennemføre Køge Park-projektet, som skal sikre nye og forbedrede faciliteter til Køges idrætsliv.

De kommende måneder skal afklare, om der er tilstrækkelig investorinteresse til at kunne gennemføre Køge Park-projektet, som skal sikre nye og forbedrede faciliteter til Køges idrætsliv.

Jagten intensiveres på Køge Park-investor

Køge byråd sender Køge Park-projektet i udbud, og de kommende måneder skal nu afklare, om investorinteressen er til stede for det store stadion- og halbyggeri.

Af
Martin Rasmussen

KØGE PARK: Skulle man ligge inde med et større millionbeløb og en interesse for at rykke Køges idrætsliv i den rigtige retning, så er der ingen grund til at sidde på hænderne.
Byrådet besluttede i denne uge at annoncere efter investorer til Køge Park-projektet, da man satte grunden til projektet i udbud.
Stadionbyggeriet skal ifølge planerne opføres som et offentligt-privat partnerskab, men det forudsætter naturligvis, at der findes investorer, der tror tilstrækkeligt på projektet. Driftsselskabet Køge Park Sport & Event skal etableres senest den 15. december med en startkapital på mindst 35 millioner kroner.
- Nu skal vi ud og teste markedet. Det er nu, det bliver interessant, og den 15. december har vi en klar indikation af investorinteressen for projektet, siger borgmester Flemming Christensen.
Investorerne har frem til 6. februar til at indsende deres tilbud. Byrådet siger endeligt ja eller nej til Køge Park-projektet til marts, når de tager stilling til de tilbud, der er kommet ind fra investorer. Hvis Byrådet til den tid godkender investors tilbud, kan investor gå i gang med at udbyde selve opgaven med at bygge og drive Køge Park.
Et stort flertal i byrådet godkendte udbuddet, men der er stadig skepsis hos en række partier, og Enhedslisten og Liberal Alliance stemte imod udbuddet.
- Om der i sidste ende vil dukke en mand med en papkasse op og redde de mange millioner, der skal skabe grundlag for eventselskabet, ved vi af gode grunde ikke, lige som vi heller ikke ved om de mange tusind erhvervskvadratmeter nogensinde vil kunne lejes ud, sagde Niels Rolskov (EL) i forbindelse med byrådets behandling af sagen, hvor han blandt andet også pegede på potentielle udfordringer omkring trafikken i området.

Publiceret 30 October 2015 11:00