Her ses Ole F. Gudmundsen i rollen som tandlægen Jan Dussel i Anne Franks Dagbog, i færd med at fordele kartofler

Her ses Ole F. Gudmundsen i rollen som tandlægen Jan Dussel i Anne Franks Dagbog, i færd med at fordele kartofler

"Man bliver ramt følelsesmæssigt"

Ole F. Gudmundsen fejrer 30 års skuespillerjubilæum som tandlæge i Anne Franks Dagbog

Af
Kim Schou

Når 'Anne Franks Dagbog' har premiere tirsdag den 3. november i 7-kantens teatersal, spiller Ole F. Gudmundsen tandlægen Jan Dussel, der ankommer til baghuset i Amsterdam et stykke tid efter at de øvrige beboere er flyttet ind.
”Det er en rigtig spændende, vedkommende og desværre også aktuel forestilling at medvirke i, og man bliver også som skuespiller ramt på det følelsesmæssige plan, når man prøver at sætte sig ind i den forfærdelige oplevelse, det har været at skjule sig for nazisterne," fortæller Ole F. Gudmundsen”.

Jubilæum

Ole har 30 års jubilæum i 7-kanten i år. Han startede med rystende knæ i tyrolerbukserne i 'Sommer i Tyrol', da Varde Sommerspil havde forestillingen på plakaten i 1985, og han har været med på scenen - enten i 7-kanten eller til Varde Sommerspil - lige siden.
Han har også været medlem af bestyrelsen i flere perioder, og i fem år var han formand for Sommerspillet.
”Det er stærkt vanedannende, og jeg kan slet ikke forestille mig en teatersæson i 7-kanten, hvor jeg ikke lige får 'lugtet savsmulden i manegen'," siger Ole, inden han igen springer op på scenen, som er omdannet til en tro kopi af baghuset, der var skjulested for Anne Frank og de øvrige beboere”.

FAKTA:

Billetter til Anne Franks Dagbog: www.7-kanten.dk, premiere d. 3 nov. Kl. 19.30, øvrige spilledage d. 4, 5, 9 og 11. Nov, kl. 19.30 og d. 7 og 8 nov, kl. 15.

Publiceret 01 November 2015 12:00