Thorbjørn Risager & The Black Tornado.

Thorbjørn Risager & The Black Tornado.

Sort tornado fejer ind over Køge

Thorbjørn Risager & The Black Tornado besøger Bygningen igen.

MUSIK: Der er rigtig meget at fejre i år for det anmelderroste band Thorbjørn Risager & The Black Tornado; 10-års jubilæum, 10 udgivelser, 10 års samarbejde med booker Annika Westman.
Thorbjørn Risager og hans velspillende sorte tornado er noget af en succeshistorie. Bandets første årti har ikke kun fået hjulene til at køre rundt på tourbussen i Danmark, for bandet har i den grad formået at få musikken udover vores landegrænser. Bandets seneste album ”Too Many Roads” vandt sidste år en Danish Music Award for årets blues album og denne medvind startede for alvor en susende rejse for bandet.
For mange bliver det kun ved drømmen om at opnå en lignende succes herhjemme i Danmark og måske få lidt opmærksomhed fra vores nabolande. Men for Thorbjørn Risager & The Black Tornado er drømmen blevet til virkelighed. I 2014 skete det helt usædvanlige – bandets succes gik for alvor globalt og de sejeste anmeldelser af både album og koncerter væltede ind.
Bandets medlemmer tilbagelægger hvert år ca. 40.000 km i deres tourbus og har optrådt hen imod 800 gange i over 20 forskellige lande. Fra Canada til Mumbai og alt imellem har Thorbjørn Risager & The Black Tornado etableret sig som ét af de store ”must see” acts. Thorbjørn Risager og hans tornado samler cremen og ”the best of” fra bagkataloget på den aktuelle live-udgivelse; ”Songs From the Road”. Og netop deres live optrædener er noget af den lim, der binder bandet tæt sammen, og er indbegrebet af deres DNA. Noget der i høj grad kan mærkes, føles, høres og ses på den nye combo dvd/cd udgivelse.
Det britiske “Classic Rock Blues Magazine” valgte Thorbjørn Risager & The Black Tornado 2014 udgivelse “Too Many Roads” som årets bedste udgivelse foran store acts som Robert Cray, Rival Sons, Walter Trout og Joe Bonamassa. Med deres mix af Soul, Blues og Rock'n'Roll har Thorbjørn Risager og CO taget verden med storm. Faktisk er Thorbjørn Risager & The Black Tornado sådan et band, man bare ikke har lyst til at udfordre i Risk, for de har, hvad der skal til for at erobre verden. Tyskland er bandets senest erobrede land, hvor de oplever stor succes og opbakning fra de tyske fans.
Billetter til denne koncert, der afvikles på Bygningen fredag den 6. november, kan købes via www.bygningen.dk.
pm

Publiceret 01 November 2015 13:45