Borgermøde om hvordan man mindsker risikoen for indbrud i Køgeområdet.

Borgermøde om hvordan man mindsker risikoen for indbrud i Køgeområdet.

Stop indbrudstyven

Kom til borgermøde og bliv klogere på hvordan du holder tyvene ude af dit hjem.

INDBRUD: Køge Kommune er blevet udvalgt af TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd, der den 11. november står for et stort borgermøde om Nabohjælp og indbrudsindsats. Det er samtidig en anerkendelse af kommunens borgerdrevne indsats Tryghed i Køge.
- Det glæder mig meget, at Køge Kommune kan tilbyde dette spændende borgermøde om indbrudsindsats. Det ligger mig meget på sinde, at vi reducerer antallet af indbrud. Det er samtidig en anerkendelse af borgerne, der er engageret i Tryghed i Køge. De har arbejdet fokuseret og skabt ringe i vandet med lokale grupper, siger borgmester Flemming Christensen.
På mødet kan du høre om, hvordan nabohjælp fungerer, om de lokale forhold i Køge og få tips til bedre sikkerhed fra en tidligere indbrudstyv. Der vil være mad og drikke i løbet af aftenen.
Samtidig har Det Kriminalpræventive Råd valgt at støtte fast op om Tryghed i Køge fremadrettet. Der nu fast samarbejdspartner. En af de lokale formænd for Tryghed i Køge, Helle Ziersen, beskriver sin motivation således:
- Tryghed er også noget vi har ansvar for at give til hinanden. Vi kan noget som borgere, som politiet ikke kan. Vi kan bygge netværk og relationer op. Og vi kan være synlige i gadebilledet eksempelvis når ukendt bil triller rundt. Samtidig skal vi sikre, at vi ikke frygter ting overdrevent. Eksempelvis at en stjålet kasse øl i skuret ikke pludselig er et hjemmerøveri.
Borgermødet afholdes onsdag den 11. november kl. 17.30 til 20.00 i Ravnsborghallen. Ud over indbrudsindsats har Tryghed i Køge andre planer, siger vicepolitiinspektør John Jensen:
- Ingen kender lokalområderne bedre end borgerne. I første omgang har vi fokus på indbrud. Vores næste skridt er helt konkret tricktyverier. Vi har godt gang i de lokale gruppe, men der er plads til flere engagerede borgere. På borgermødet kan man både får rådgivning, aha-oplevelser og møde Tryghed i Køge.
Har du lyst til at deltage, kan du tilmelde dig borgermødet til og med den 4. november på koege.nabohjælp@mannov.dk.

Publiceret 01 November 2015 17:15