Penge:

Julegave i oktober til Simmersted

Indvielse af kreativt værksted og 25.000 kroner til Multihuset i Simmersted fra Sydbank

Af
Mette Henriksen

Det blev en festlig og inspirerende eftermiddag med spændende arbejdende værksteder og nysgerrige gæster, da den røde snor blev klippet til det kreative værksted i Multihuset i Simmersted.
Og dagen blev ikke mindre festlig af, at Jane Beier Andersen, filialdirektør i Sydbank Haderslev, kunne overrække en tidlig julegave i oktober, en check på 25.000 kroner.
"Det dejlige beløb skal anvendes til inventar, blandt andet til indkøb af et rustfrit stålbord til værkstedet med to vaske," fortæller formand for Multihuset Solveig Koppel.
"Det flotte værksted kan benyttes af alle, der er tilknyttet det lokale foreningsliv, og der bliver rig mulighed for at udfolde sig, da der etableres et elektronisk låsesystem til Multihuset, så der bliver adgang 24-7," tilføjer hun.

Kreativitet og motion

Indretningen af Det kreative værksted i Multihuset i Simmersted indgår i et stort samlet projekt med opbygning og indretning af den ialt 400 m2 store hidtil ikke udnyttede overetage. Udover Det kreative værksted kommer overetagen til at rumme motions- og fitnesslokale til den nye forening, "Simfit 24-7", lokalhistorisk arkiv, mødelokaler, toilet og depot, samt en stor lounge.
"Loungen skal indrettes med cafe, storskærm, it og ikke mindst nogle bløde sofaer," siger Solveig Kappel, som ser frem til at Multihusets overetage bliver et hyggeligt værested for hele lokalsamfund, hvor man kan mødes til uforpligtende samvær, kreative udfoldelser og motion.
"Især håber vi på, at vore unge mennesker også vil byde ind og udnytte faciliteterne."

Frivillige i arbejdstøjet

Det store arbejde med opbygning og indretning af Multihusets overetage udføres hovedsalig af frivillige, mens midlerne til indkøb af materialer er rejst via offentlige og private fonde. Udover Sydbanks Fonde har SE vækstpulje, Lokale og anlægsfonden, Haderslev Kommune samt den lokale ”Livsnydergruppen” og Multihusets egen støtteforening givet midler til projektet.
Det samlede anlægsbudget for indretning af overetagen er på ca. 525.000 kroner. Der planlægges en stor officiel indvielse først i det nye år.

Publiceret 01 November 2015 06:15