SE BILLEDER:

Islandsk aften trak mange folk til

Adventure holidays, der har hjemme i Haderslev, samlede flere hundrede mennesker på Harmonien til 'Islandsk aften'

Af
Peter Rasmussen

300 sagde ja tak da Adventure Holidays inviterede til Islandsk aften på Hotel Harmonien. Og det blev et brag af en aften, der - som et par gæster fra Odense udtalte - virkelig var værd at køre efter.
Gæsterne kom fra hele landet og alle værelser på Hotel Harmonien var denne aften booket ud af glade og forventningsfulde folk. Gæsterne ankom i en lind strøm og præcis kl. 18.00 var alle mand på plads i Kulturhuset sal.
Indehaver af Adventure Holdidays, Lone Holm-Tygesen, bød velkommen og præsenterede aftenens program. Der var en særlig og varm velkomst til den Islandske buschauffør og lokalguide Fridrik Runar og ægtefælle Herdis, som var fløjet ned til Danmark aftenen i forvejen for at være klar til mødet de mange gæster.
På alle selskabets ture rundt om i den store verden - starter dagen med morgensangen ”Dagen i dag” – og det var også tilfældet denne aften, hvor gæsterne sang med så det var en fryd.
Herefter bød Dorte & Jan fra Harmonien til flot buffet og straks gik snakken lystigt ved de mange borde. Rigtig mange af de fremmødte gæster har deltaget i flere af Adventure Holidays' mange ture - og mange kendte hinanden igennem dette.

Fortalte om nordlyset

Herefter var der indslag fra Fridrik Runar som startede med at fortælle om det flotte og særlige nordlys som i vinterhalvåret specielt kan ses på Island samt den nye og helt store turistattraktion nemlig isgrotten på gletcheren Langjökul.
Fridrik Runar kom også med et par bud på, hvorfor et så lille land som Island med 325.000 indbyggere klarede sig så godt i håndbold, basketball og ikke mindst fodbold hvor Island jo - i modsætning til Danmark og de andre nordiske lande - allerede har kvalificeret sig til EM slutrunden i Frankrig 2016.
Fridrik havde også, i dagens anledning, taget sin guitar med til Danmark. Han sluttede sin del af med at spille og synge nogle islandske sange, bl.a. den ”nye nationalsang” som synges til diverse sportsbegivenheder.
Så blev der tid til endnu et musikalsk indslag. Det kom fra nogle af rejsegæsterne som optræder som ”Folmer og Basserne”. Der blev ivrigt sunget med fra hele salen på de lystige sange - bl.a. sangen om ”hjemmebrænderiet”.
Nye planer
Lone Holm-Tygesen fortalte om hvad Adventure Holidays har i støbeskeen og gav de mange gæster et indtryk af, hvad de kan forvente af nye rejsemål i de kommende år. I 2016 bliver der i marts en seks dages tur til Island for at se nærmere på fænomenet Nordlys samt kulturoplevelser i Rejkjavik.
En ny og anderledes tur til Mallorca er også kommet på programmet. I slutningen af maj 2016 fejrer familiehotellet Capricho 50 års fødselsdag. Hotellet er Adventure Holidays faste hotel og samarbejdspartner, det ejes og drives af danskfødte Kirsten og hendes Mallorquinske mand og børn. I anledning af jubilæumet arrangeres der i maj en særlig fødselsdagstur til den store fest på hotellet.
I 2017 vender Adventure Holdidays igen tilbage deres med egen tur til Australien efter både i 2015 og 2016 at have arrangeret specialture for Landboforeningen for deres kvægbønder.
I december måned i år tager Lone Holm-Tygesen til Chile, Argentina og Brasilen for at udforske disse lande og mødes med flere kontakter og samarbejdspartnere dernede. Anstrengelserne skulle gerne udmønte sig i en tur for selskabets gæster i marts 2017.
Aftenen sluttede med fællessang hvor - det gennemmusikalske ægtepar Kjeld og Yrsa Telen, Vejle, som har deltaget på flere ture med Adventure Holidays - satte sig ved flygelet og spillede sammen med Fridrik på sin guitar. Alle sangene i det særlige, og til dagen lavede, sanghæfte blev sunget.
Arrangementet sluttede kl. 22.45 – og som flere af gæsterne udtalte: "Sikke hurtigt tiden dog gik. Vi kunne godt have taget en time mere."

Publiceret 01 November 2015 05:00