152 pladser med tre timers fri parkering bliver der at gøre godt med i Midtgården.

152 pladser med tre timers fri parkering bliver der at gøre godt med i Midtgården.

Flere gratis p-pladser på vej i midtbyen

Kommunen får flere penge i kassen trods mere fri parkering

Der skal snart være 1800 gratis parkeringspladser i midtbyen. I hvert fald blev Teknikudvalget i går enige om det forslag, som Venstres byrådsgruppe har fremsat, der lægger op til, at der fremover bliver tre timers gratis parkering på Midtgårdens 152 pladser.
“City Kolding har jo længe ønsket, at der bliver flere gratis p-pladser i midtbyen. Det har vi set på og fundet en løsning, der giver flere pladser i byen, men samtidig er udgiftsneutral for kommunen,” fortæller medlem af Teknikudvalget Yrsa Mastrup (V).
Og måden de gratis pladser skal finansieres på er ved at sætte priserne et nøk op andre steder i byen. Således bliver der ensretning på priserne, der i forslaget skrues op til 10 kroner i timen på de pladser, hvor prisen i øjeblikket er otte kroner. Ifølge kommunens beregninger vil ensretningen af priserne give en merindtægt på cirka 144.000 kroner om året på trods af de ekstra gratis p-pladser.
“Jeg tror ikke, det kommer til at betyde den store forskel for folk, om de betaler de to kroner mere i timen. Det er en nødvendighed for at kunne frigøre mere plads,” siger Yrsa Mastrup.

Bedre markedsføring af byen

Hos City Kolding er citychef Mette Schumacher ikke overraskende begejstret for, at der er udsigt til bedre parkeringsforhold for midtbyens handlende.
“Det betyder rigtig meget, at vi nu kan begynde at markedsføre os med, at vi kan tilbyde 1800 gratis p-pladser. Vi er rigtig glade for, at det er i Midtgården, der bliver gratis parkering. Den er så bynær, at det bliver endnu lettere at gå ind i midtbyen. Det betyder også, at vi endelig kan begynde at begrave den der med, at man ikke kan handle i midtbyen, fordi det koster penge hver gang,” siger Mette Schumacher.
 

Med de 152 pladser i Midtgården bliver der mere end 1800 p-pladser med enten helt gratis eller to timers fri parkering.

Kommunens betalte p-pladser vil ifølge beregningerne fremover generere 6,4 millioner kroner om året.

Publiceret 04 November 2015 12:00