Bent Vallentin (til venstre) og Bo Haugland Andersen ejer tilsammen Arkitektfirmaet Vallentin Haugland, der nu udvider fra seks medarbejdere i Horsens til en ny afdeling i Middelfart.

Bent Vallentin (til venstre) og Bo Haugland Andersen ejer tilsammen Arkitektfirmaet Vallentin Haugland, der nu udvider fra seks medarbejdere i Horsens til en ny afdeling i Middelfart.

Lokalt tegnebræt har vokseværk

Travlhed på tegnestuen hos Arkitektfirmaet Vallentin Haugland i Horsens gør, at de udvider forretningen til Middelfart

Af
Lotte Gyldenvang

Ungdomsboliger, institutioner og parkeringshuset ved Regionshospitalet i Horsens. Og et væld af almene boliger. Det og meget andet har Arkitektfirmaet Vallentin Haugland lagt både streger og rådgivning til.
Tegnestuen holder til i Tinghuset på Rådhusgade i Horsens, men opgaverne strækker sig langt ud over kommunegrænsen.
“Vi har lige vundet en opgave, hvor vi skal ombygge 72 boliger i Middelfart for Civica, en af Fyns almene boligorganisationer. Bjerggården på Stationsvej skal have nye facader, nyt tag og klimaoptimeres,” siger Bent Vallentin, der sammen med Bo Haugland Andersen ejer Arkitektfirmaet Vallentin Haugland.
Firmaet har de seneste år fået et stigende antal opgaver i hele trekantsområdet. Det er årsag til, at arkitekterne nu er rykket ind med lineal og tegnebræt i det tidligere posthus på Stationsvej 36 i Middelfart.

Søger flere arkitekter

Det bliver Bent Vallentin, som skal tegne og rådgive fra den fynske by, men han kommer ikke til at sidde alene.
“Vi vil gerne have ansat et par stykker til afdelingen i Middelfart og såmænd også til vores tegnestue i Horsens. Der er rigtig mange byggeprojekter, vi kan byde ind på, så vi har brug for flere kyndige hænder i virksomheden,” siger Bo Haugland Andersen.
Han understreger, at der er mange byggeprojekter under opsejling på resten af Fyn, som de finder interessant og nu kommer tættere på med den nye afdeling.
Arkitektfirmaet Vallentin Haugland har eksisteret siden de to ejere for snart 10 år siden slog sig sammen efter mange års erfaring og kollegaskab i branchen.
Under finanskrisen har opgaverne primært været offentlige bygninger som eksempelvis institutioner.
“Vi har udviklet et speciale indenfor almen boliger og boliger til handicappede og ældre, hvor pennen spidses til detaljer omkring særlige behov,” fortæller Bent Vallentin, mens kollegaen tilføjer:
“Vi laver både Hr. og Fru Danmarks tilbygning til huset og arbejder lige nu på vores bud på et nyt rådhus til Vesthimmerlands Kommune. Intet er hverken for lille eller stor en mundfuld til os”, siger han.
Ambitionerne rækker også længere end til Middelfart.
“Vi tager én ting ad gangen, men vil på sigt gerne gøre tegnebrættet endnu større”, siger de glade ejere.

Publiceret 04 November 2015 10:00