Atter en gang har A.P. Møller Fonden støttet det sønderjyske/slesvigske kulturliv. Denne gang er det en stor million-bevilling til nye permanente udstillinger på Sønderborg Slot. (Arkivfoto)

Atter en gang har A.P. Møller Fonden støttet det sønderjyske/slesvigske kulturliv. Denne gang er det en stor million-bevilling til nye permanente udstillinger på Sønderborg Slot. (Arkivfoto)

Syv millioner til Sønderborg Slot

Museum Sønderjylland får million-bevilling fra A.P. Møller Fonden

Glæden er stor i Museum Sønderjylland – både hos formand Jens Møller, overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen og direktør Orla Madsen. Det skyldes, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilget 7 millioner til nye permanente udstillinger på Sønderborg Slot.
Bevillingen er givet til en udstilling om Sønderjylland 1920-2019. Fonden har tidligere støttet udstillinger om perioden 1864-1920, som åbnede 2011-13. Med den nye bevilling bliver det muligt for museet at føre de historiske udstillinger op til nutiden.
Udstillingerne skal især fokusere på Sønderjyllands særlige historie som grænseland – nationale modsætninger, mindretal og i dag åben grænse, men også de særlige sønderjyske træk fra grænsehandel til ringridning.

Imponerende støtte

”Det er en imponerende flot støtte, som betyder, at arbejdet med de nye udstillinger nu kan gøres færdigt – også i god tid inden 100 års jubilæet for Genforeningen i 2020,” lyder det fra Carsten Porskrog Rasmussen.
”Bevillingen ligger fornemt i forlængelse af den tidligere støtte, museet har fået til de nye udstillinger på Sønderborg Slot. Udstillingerne ville slet ikke kunne opbygges uden denne markante økonomiske støtte,” siger Orla Madsen.
Bestyrelsesformanden for museet, Jens Møller er også yderst tilfreds.
”A.P. Møller Fondens støtte til det danske og ikke mindst sønderjysk/slesvigske kulturliv er uvurderlig. Vi er på museet meget taknemmelige for den flotte bevilling, men jeg er også som formand for museet rigtig tilfreds. Bevillingen er jo også et skulderklap til det arbejde, der bliver gjort i museet,” siger bestyrelsesformanden.
Arbejdet med de nye udstillinger påbegyndes snarest og ventes at strække sig over cirka tre år.

Publiceret 04 November 2015 10:00