Byprojekt:

Koblingen mellem by og havn

Næste store byprojekt i Haderslev bliver Jomfrustien. Der orienteres om projektet på et borgermøde næste uge

Af
pra

Den 12. november går startskuddet til det store klimatilpasnings- og byudviklingsprojekt omkring Jomfrustien i Haderslev. Alle interesserede er velkomne til informationsmøde på Haderslevhus. Her vil Haderslev Kommune og Provas fortælle om projektet, området, udfordringer og muligheder på Jomfrustien og invitere borgere, brugere, erhvervsdrivende og andre interesserede med i projektet.
Jomfrustien er en central gade i Haderslev og den vigtigste forbindelse mellem Haderslev Havn og den historiske bymidte. Begge områder giver på hver deres måde opmærksomhed til byen både i Danmark og udlandet, og nu skal et stort klimatilpasnings- og byudviklingsprojekt gøre sammenhængen mellem de to bydele bedre.
"Vi er stolte af Haderslev Havn. Den har det hele, og viser, at vi er en kommune med visioner. Ligeledes er vi stolte af vores kulturarv, der er en central del af stemningen i Haderslevs bymidte. Klimaændringerne giver os nogle udfordringer i og omkring Jomfrustien, når det regner meget, og det er oplagt, at vi kigger på, hvordan vi får det bedste ud af at løse de udfordringer, og på den måde binder havn og by sammen på en god måde. Med klimaet som løftestang har vi mulighed for at forbedre Haderslev til glæde for alle, der bruger byen," siger borgmester H. P. Geil.

Nøgleord er vigtige 

"Kreativitet, samarbejde og fleksibilitet er nøgleordene. Vi vil arbejde for at ruste Haderslev til at kunne håndtere de klimaforandringer, vi oplever nu og i fremtiden. Hvis det skal lykkes, kræver det et tæt samarbejde med både Haderslev Kommune og vores kunder, der bliver direkte berørt af projektet. Vi skal sammen turde tænke kreativt og finde de mest bæredygtige løsninger," siger Kjeld Thrane, bestyrelsesformand i Provas.
Startskuddet til projektet går den 12. november, når Haderslev Kommune og Provas i fællesskab inviterer til informationsmøde på Haderslevhus klokken 19.00.
Foruden præsentationer fra kommunaldirektør Willy Feddersen og administrerende direktør i Provas John Mølgaard, vil museumsinspektør Lennart Madsen fortælle om Jomfrustiens historie, og konsulentfirmaet 'Tredje Natur' vil inspirere med et oplæg om, hvordan klima, biologi og byggeri samtænkes i fremtidens byplanlægning.
Alle er velkomne til informationsmødet. Tilmelding kan ske på haderslev.dk/jomfrustien, hvor man også finder det fulde program.

Publiceret 04 November 2015 06:00