EU:

Du kan brevstemme om retsforbehold

Man kan brevstemme til EU-afstemningen frem til 1. december

Den 3. december skal danskerne stemmer om EU-retsforbeholdet.
Men allerede nu er der mulighed for at brevstemme.

Vælgere, der er bortrejst på valgdagen eller ikke ønsker at møde op på valgdagen, kan brevstemme i Borgerservice før valget.
Brevstemmer skal afgives i et af Borgerservicecentrene i kommunen senest tirsdag den 1. december 2015. Man skal have gyldig legitimation med for at stemme.
Der kan stemmes i alle tre borgerservicecentres almindelige åbningstid samt lørdag den 21. november kl. 10-13 og lørdag den 28. november kl. 10-13 i Borgerservice i Sønderborg. I Borgerservice i Nordborg og Gråsten kan der ekstraordinært brevstemmes lørdag den 28. november kl.10-13.Syge kan stemme hjemme

I Sønderborg Kommune kan vælgere, som er syge eller ikke kan komme til valgstedet på grund af manglende førlighed, kan få besøg af to stemmemodtagere, som medbringer stemmesedlen og sikrer, at den kommer med ved optællingen.
Hvis man ønsker at afgive sin stemme derhjemme på grund af sygdom eller manglende førlighed, skal man aflevere en særlig blanket, som Borgerservice skal have modtaget senest mandag den 23. november 2015 kl. 12.00.
Hvis man ønsker at bliver overført til et andet afstemningssted på grund af et handicap eller nedsat førlighed, skal man aflevere en særlig blanket, som Borgerservice skal have modtaget senest onsdag den 25.november 2015 kl. 12.00.
Blanketterne får man ved at henvende sig til Borgerservice, tlf. 88 72 40 06 eller pr. mail på folkeregister@sonderborg.dk

Intet valgkort?

Valgkort til stemmeberettigede ved EU-afstemningen skal være vælgerne/borgerne i hænde senest lørdag den 28. november 2015.
Skulle man ikke have modtaget sit valgkort, kan man sagtens alligevel stemme på valgdagen – man skal bare møde op på valgstedet med en gyldig legitimation.

Publiceret 04 November 2015 09:47