Operettesolisterne Cecilia Lindwall og Thomas P. Koppel havde publikum i deres hule hånd. (Privatfoto).

Operettesolisterne Cecilia Lindwall og Thomas P. Koppel havde publikum i deres hule hånd. (Privatfoto).

Glade operettetoner og legatmodtagere

KONCERT: Det var to meget glade og taknemmelige legatmodtagere, som i lørdags fik overrakt Køge Kultur Fonds anerkendelses- og hæderslegater i form af 10.000 kr. med et tilhørende diplom.
Formanden for kulturfonden, John Nørbjerg, kaldte den 20-årige Andreas Thrane Sørensen og den 21-årige Ida Frederike Vermehren på scenen, hvor han – foruden legatet – gav publikum og legatmodtagerne en begrundelse for kulturfondsbestyrelsens valg.
Andreas Thrane Sørensen er på en karrierevej, som hedder klassisk pianist.  Han har studeret på Musikalsk Grund Kursus i Køge, hvor han opnåede højeste karakter og imponerende udtalelser.  Andreas Thrane Sørensen studerer nu på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.  Han har vundet 1. pris og talentpris i konkurrencen ”Unge Spiller klassisk”, og han drømmer om at komme til at studere i udlandet og spille en masse steder i den store verden.
Ida Frederike Vermehren afsluttede efter 3 års studier Musikalsk Grundkursus i Køge i sommeren 2015. Hun søger nu ind på musikkonservatoriet.  Ida er sangerinde, sangskriver og guitarist, og hun blev allerede i 2010 udvalgt af P-3 ”Karrierekanonen” til at give koncert med egne sange, og mange af hendes hits ligger allerede på You Tube.
Aulaen på Køge Handelsskole var fyldt til sidste plads, og publikum viste tydeligt deres begejstring for de to unge mennesker, der begge fik lov til at give musikalske eksempler på deres kunnen .
Andreas Thrane Sørensen spillede et ”anderledes” stykke musik – ”Fra Insektarium BVN 134 ”9 fikserbilleder for klaver”  - komponeret af Rued Langgaard i 1917, og Ida Frederike Vermehren gav sammen med sit band nogle meget smukke eksempler på sin songwriterkunnen, sin vokal og sit guitarspil.
Kulturfondsbestyrelsen glæder sig til at følge begge de unge menneskers videre karriere.
Greve Harmoniorkester og dirigenten Erik Jørgensen gav – sammen med det evigt flirtende operettepar, tenoren Thomas P. Koppel og sopranen Cecilia Lindwall – en festlig og publikumsvenlig koncert, og som smukt dannede rammen om legatuddelingen, og som med publikums stående og bragende klapsalver fik taget til at løfte sig. 
Solister og musikere kunne deres kram, og glade operettetoner prægede hele koncerten.
pm

Legatmodtagerne Andreas Thrane Sørensen og den 21-årige Ida Frederike Vermehren på scenen. (Privatfoto).

Legatmodtagerne Andreas Thrane Sørensen og den 21-årige Ida Frederike Vermehren på scenen. (Privatfoto).

null

Publiceret 16 November 2015 08:30