Elever fra Eltang Skole

Elever fra Eltang Skole

To Koldingklasser deltager i landsdækkende innovationsfinale

Bakkeskolen og Eltang Skole stiller begge med et hold, når det skal afgøres, hvem der vinder årets opfinderpris, Edison. Opfinderkonkurrencen er for elever i 6. og 7. klasse.
I år har eleverne arbejdet med temaet ”Sund Hverdag”. De skulle komme med forslag til, hvordan de kunne skabe en sundere hverdag, som øger menneskers livskvalitet.
Over 3000 elever har deltaget, og de bedste har kvalificeret sig til landsfinalen her i blandt 6. klasse på Eltang Skole og 6.b. på Bakkeskolen.
 

Bakkeskolens hold vandt med en opfindelse, der forhindrer en bilist at falde i søvn bag rattet. Der er tale om en indbygget pulsmåler, som hele tiden måler førerens puls. Hvis pulsen falder, fordi føreren bliver træt, begynder en alarm.
Eltang Skole stiller med en opfindelse, hvor skoleelever skal gøre sig fortjent til at må spille Ipad. De har opfundet nogle bånd man har rundt om benene, og som genererer strøm, når man bevæger sig. På den måde kan børnene først, når de har bevæget sig, få strøm til at spille på deres telefon eller Ipad.
Formålet med Edison er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb, og muligvis vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri. Den store landsfinale foregår på torsdag i Fredericia.

Publiceret 16 November 2015 20:00