Sønderjysk Pigekor sang for flere medlemmer af kongehuset. Foto: Flemming Nissen

Sønderjysk Pigekor sang for flere medlemmer af kongehuset. Foto: Flemming Nissen

Sang:

Pigekor sang for regentparret

Sønderjysk Pigekor deltog ved regentparrets Fredensborgkoncert

Sønderjysk Pigekor deltog på foranledning af dronningen ved den årlige Fredensborgkoncert i Fredensborg Slotskirke.
Siden koncerten i Gråsten Slotskirke i Sommers, har der været holdt kontakt mellem kongehuset og Sønderjysk Pigekor.
"Vi blev spurgt om vi kunne stille med en mindre del af koret til koncerten og det bekræftede jeg overfor Kongehuset. Derefter var der flere kabaler der skulle gå op før vi i tirsdags kunne tage turen til Fredensborg Slot," fortæller chefdirigent Mette Rasmussen fra Sønderjysk Pigekor og Drengekor.
En busfuld piger og et par hjælpere tog af sted og leverede en smuk optræden for Regentparret, H.K.H. Kronprinsessen og H.K.H. Prinsesse Marie.
Derudover deltog en stor delegation af repræsentanter for turismeerhvervet i Danmark og flere medlemmer af folketinget ved koncerten og den efterfølgende middag på Fredensborg Slot.
Øvrige medvirkende ved koncerten var Livgardens Chr. IX Esemblet, samt optrædener ved studerende på Det Kongelige Operaakademi ved Det Kongelige Teater Signe Sneh Schreiber og Operasanger ved DR Vokalensemblet Steffen Bruun.
"Hendes Majestæt Dronningen udtrykte efter koncerten sin absolutte tilfredshed med korets optræden," slutter Mette Rasmussen.

Fakta om Fredensborgkoncerterne
Regentparret har gennem årene taget initiativ til en række koncerter på Fredensborg Slot. Til disse koncerter har været inviteret forskellige grupper af samfundet, heriblandt repræsentanter fra erhvervslivet, undervisningssektoren, forskning og videnskab, regioner og kommuner samt sportens verden.

Dronningen udtrykte sin absolutte tilfredshed med pigekoret. Foto: Flemming Nissen

Dronningen udtrykte sin absolutte tilfredshed med pigekoret. Foto: Flemming Nissen

Publiceret 16 November 2015 09:31