Jeton Merxha foran Vejles ældste pizzeria.

Jeton Merxha foran Vejles ældste pizzeria.

Byens ældste pizzeria er 'still going strong'

Selv om man fylder 27 år, er det ikke ingen alder for et pizzaria. Konstantinobel i Vissingsgade byder på både nyheder og traditioner

Af
Af Jørgen Flindt

Jeton Merxha smiler og tager mod.
”Du skal have en nummer 32, ikke sandt,” siger han og smiler.
Og jo, den er god nok. Kunden er til nummer 32. En rulle med kebab af kalvekød.
”Vi har mange stamkunder, og jeg kender min kunder og ved, hvad de vil have,” siger han.
Jeton har i et års tid været forpagter af Konstantinobel, der har ligget i Vissingsgade siden 1989, og dermed er byens ældste af sin slags. Der er ikke sket de store ændringer, selvom om Jeton nu er blevet chefen.
”Nej, der er ingen grund til at ændre noget, der virker så godt, siger han.
Stille står det dog ikke, og et par af de nye tiltag er blandt andet udbringning samt en udvidelse af udbuddet af menuer, nemlig mad med rødder i det Balkan, Jenton kommer fra.
”Det var en stor efterspørgsel på at få bragt ud, så det har vi selvfølgelig lyttet til. Og så byder vi hver måned på en månedens ret. Månedens ret kan man se via vores facebookside,” siger han.

Fra opvasker til chef

Jeton har ikke været med i alle 27 år, for så ville han nu også kun have været otte år, da han startede, men har været med siden han var 16 år. Han var en ung mand, der flygtede fra krigen i Kosovo, og kom til Danmark. Nærmere bestemt til Tørring.
”Jeg fik et job hos en lokal autoforhandler. Jeg er vant til at arbejde, og det var jeg også dengang, så jeg vidste, jeg ville have et job. Jeg kom på sprogskole i Vejle, og en dag gik jeg forbi Konstantinobel og gik ind og spurgte om, de manglede en som mig,” siger han.
Det gjorde de, og han startede i køkkenet og ved opvaskemaskinen. Nu knap tyve år efter er han chefen for et pizzaria, der med ti ansatte er af en stor størrelse.
”Konstantinobel er et sted, som mange vejlensere kender til. Det kan jeg godt mærke. Og jeg er utrolig glad for vores kunder. Der kommer alle slags, især mange familier. Det er kunderne, og vores fantastiske personale, der hver eneste dag giver lysten og viljen til at arbejde,” siger han og rejser sig, for en ny kunde kommer ind.
Det er en stamkunde, og atter ved Jenton, hvad bestillingen er, før den egentlig er givet.

Strøgavisen

Følgende artikel har været bragt i Strøgavisen Vejle.

I Strøgavisen Vejle sætter vi fokus på strøgets butikker, de handlende og de mange mennesker, der hver dag besøger Vejles centrale shopping-gade.

Strøgavisen udkommer som et tillæg til Lokalavisen Vejle.

Publiceret 01 January 2016 12:00