Indbrudstyve har holdt juleferie

Antallet af juleindbrud i politikredsen er faldet med omkring 60 procent i løbet af de seneste år.

Af
Martin Rasmussen

Indbrudstyvene har tilsyneladende lige som mange andre holdt en god, lang juleferie i år - i hvert fald i Midt- og Vestsjællands Politikreds som Køge er en del af.
Politiet melder således om væsentligt færre indbrud i private boliger hen over julen i år i forhold til de foregående år. I år har man registreret 106 indbrud i juledagene fra den 20. december til den 28. december. I 2014 var der 144 indbrud i samme periode, og i 2012 og 2013 var der henholdsvis 236 og 265 indbrud i perioden.
Der er ikke nogen entydig forklaring på det store fald, som ifølge politiet skyldes en kombination af flere årsager.
- Mange er blevet bedre til at sikre deres boliger. Desuden betyder det rigtig meget, at mange holder godt øje med mistænkelige biler og personer i deres nabolag. Det gør arbejdsbetingelserne væsentlig dårligere for indbrudstyve, der ofte må tage benene på nakken og stikke af, når de er blevet opdaget i et beboelseskvarter, lyder forklaringen fra Midt- og Vestsjællands Politi.
- Politiet får mange henvendelser om mistænkelige biler og lignende, og anmeldelserne rykker vi ud til, hvis det overhovedet er muligt. Selv om vi ikke altid fanger gerningsmændene, så opdager de, at vi er nabolaget, og det gør det sværere at være indbrudstyv, lyder ræsonnementet.
Endelig peger man fra politiets side på, at man før jul tog rundt til mulige indbrudstyve for at ønske dem god jul og samtidig gøre dem opmærksom på, at at man ville holde øje med dem i juledagene, hvilket formentlig også har haft en præventiv effekt.

Publiceret 02 January 2016 07:00