Vibeke Astner fra Mølholm kirke i Vejle og Anne Kirstine Mathiesen fra Sct. Nicolai kirke i Køge sætter sig begge på orgelbænken til årets nytårskoncert i Køge.

Vibeke Astner fra Mølholm kirke i Vejle og Anne Kirstine Mathiesen fra Sct. Nicolai kirke i Køge sætter sig begge på orgelbænken til årets nytårskoncert i Køge.

Nytårskoncert i Køge Kirke

Køge Kirke er vært for en nytårskoncert søndag den 3. januar.

Søndag den 3. januar klokken 16.00 er der nytårskoncert i Køge Kirke. De kendte og elskede toner fra Blomstervalsen, Bolchefeens dans, den russiske March, Kineserdansen og alle de andre sjove og fine satser fra Nøddeknækkersuiten af den russiske komponist Tchaikovsky er på programmet denne søndag ved årets allerførste koncert i Køge Kirke.
Vibeke Astner fra Mølholm kirke i Vejle og Anne Kirstine Mathiesen fra Sct. Nicolai kirke i Køge sætter sig begge på orgelbænken og spiller det nye år i gang med værker, der er alt andet end orgelmusik, men musik fra ballettens og operaens verden. Der er således også uddrag fra Bizet's opera 'Carmen' og Mozarts 'Tryllefløjten' og selvfølgelig Lumbyes 'Champagnegaloppen' på programmet.
Umiddelbart skulle man ikke tro, at musikken egner sig for dette instrument, men i kraft af orglets sangbare muligheder og utallige klangkombinationer bliver resultatet faktisk ret vellykket. Så vellykket at duoen har udgivet en ny CD 'Danser med Orglet' med nogle af værkerne, indspillet på det store Marcussen orgel i Køge Kirke i efteråret.
- Den blev for nylig spillet i P2 hvor værten undrede sig over, hvordan man kan 'danse' med et orgel, der er så stort og tungt, hvis man ikke er bomstærk som fx Pippi Langstrømpe. Men det bliver der så mulighed for selv at konstatere, om man kan ved koncerten på søndag, hvor der i øvrigt er gratis adgang. Vi håber således at få skudt 2016 rigtig godt i gang med et festfyrværkeri af en koncert, lyder det fra arrangørerne.

Publiceret 02 January 2016 14:00