“Vi skal arbejde meget med den defensive strategi og have lukket af bagude,” siger Jonas Dal. Der er nok arbejde at tage fat på.

“Vi skal arbejde meget med den defensive strategi og have lukket af bagude,” siger Jonas Dal. Der er nok arbejde at tage fat på.

Status:

Defensiv strategi præger EfB’s forberedelser

Målene haglede ind hos EfB i slutningen af efteråret, og det vil præge forberedelserne til en halvsæson, hvor målet er at stabilisere holdet i Alka Superliga og avancere fra den aktuelle 11. plads.

“Vi skal arbejde meget med den defensive strategi og have lukket af bagude. Det gælder om at finde ro i, at vi også kan spille 0-0, og glæde os, når vi vinder med 1-0. Ud fra en god defensiv base opstår enormt kreativt fodboldspil. Vi vil også arbejde med det offensive spil, men vi har mange spillere, der er gode til at finde kreative løsninger længere fremme på banen, så vi skal nok komme til at skabe chancer og score mål,” siger cheftræner Jonas Dal.

EfB indleder træningen efter vinterpausen mandag den 11. januar kl. 11.00. Første træningsmodstander er AGF den følgende fredag, og Lyngby BK, Vendsyssel og måske yderligere en modstander er på programmet, inden truppen 8. februar rejser på træningslejr i Belek i Tyrkiet.

“Jeg vil gerne se så mange spillere som muligt i kampe, hvor vi ikke nødvendigvis skal vinde, og jeg vil gerne se flere spillere sammen i forskellige roller på banen. På træningslejren spiller vi således to kampe på samme dag med et såkaldt første- og andethold. At skabe tryghed i defensiven handler også om det relationelle, at vi lærer hinanden bedre at kende,” siger Jonas Dal, der under træningslejren vil føre personlige samtaler med hver enkelt spiller.

Modstanderne på træningslejren er det slovenske tophold, FK Maribor, og det slovakiske ligahold, Zemplin Michalovce, begge 12. februar. 16. februar møder EfB's bedste hold Spartak Trnava, der aktuelt er nummer fem i den slovakiske superliga.

Det samlede program for træningskampe er således:
Fredag den 15. januar kl. 13.00: EfB – AGF.
Fredag den 22. januar kl. 14.00: EfB – Lyngby BK.
Fredag den 29. januar kl. 14.00: EfB – Vendsyssel FF.
Tirsdag den 2. februar: Eventuel træningskamp.
Fredag den 12. februar: EfB B – Zemplin Michalovce (træningslejr).
Fredag den 12. februar: EfB A – FK Maribor (træningslejr).
Tirsdag den 16. februar: EfB A – Spartak Trnava (træningslejr).
Søndag den 21. februar: EfB – SønderjyskE.

EfB møder i forårspremieren FC København søndag den 28. februar kl. 16.00 i Telia Parken. Første kamp på Blue Water Arena er mod Randers FC søndag den 6. marts kl. 13.30.

Publiceret 02 January 2016 11:45