Blokfløjtedronning giver gratis koncert

Danmarks verdenskendte blokfløjtenist, Michala Petri giver duo-koncert i konservatoriets koncertsal den 17 januar 2016 kl. 14.00.

"Vi blev kontaktet af Dansk Solistforbund, som ville høre om ikke deres populære koncertrække ”solisterier” også skulle finde sted i Esbjerg. Vi takkede naturligvis ja til et samarbejde og kan nu præsentere to koncerter i det nye år. Den første allerede i januar, hvor Michala Petri og hendes musikalske makker Lars Hannibal har meldt deres ankomst. I april måned kan vi så byde velkommen til Andrea Pellegrini, Bo Christian Jensen og Carol Conrad”," fortæller konservatoriets kommunikatør, Jesper Asp, og oplyser at konservatoriets egen Café Ørsted tilbyder koncertbuffet forud for koncerterne.

Michala Petri har for længst etableret sig som en af verdens absolut førende instrumentalister, og med Lars Hannibals utroligt brede erfaring som med- og modspil formår de to at skabe en enhed, som har vakt opmærksomhed over store dele af verden. Sammen har de spillet over 1.500 koncerter, men de intime koncertsteder kan alligevel noget, som de store scener ikke kan, konkluderer de.

Folkelige instrumenter

"Blokfløjten og guitaren/lutten er små og tyste instrumenter, som begge har en stor folkelig udbredelse. Blokfløjten er et dejligt melodisk og virtuost instrument, mens guitaren er mere kendt for sin ledsagende funktion til sange og melodier. Den er dog også et særdeles smukt solist-instrument. Begge instrumenter har en meget lang tradition. Når man optræder i dette duo-format, som vi har gjort nu i mere end 22 år, oplever man en intimitet og stærk kontakt til publikum. Vores instrumenters klange har en stærk kommunikationskraft over for et publikum," siger Lars Hannibal.
Samtaler, samvær og kommunikation er nøgleord i Michala Petris og Lars Hannibals univers. Den stadige dialog - med sig selv, med hinanden og med publikum - er altafgørende for at skabe den oplevelse, uden hvilken musikken blot er nogle noder på et stykke papir.
Når man som de to har nået den musikalske modenhed og tekniske overlegenhed, flytter fokus sig uvægerligt. Ud i rummet, ud i salen. Og det i en sådan grad, at kontakten til publikum nærmest er håndgribelig. De fanger atmosfæren og spiller med den, og derfor er en koncert med Michala Petri og Lars Hannibal en oplevelse udover det almindelige. Én af den slags oplevelser, hvor publikum føler, at der er blevet slået nogle strenge an inden i dem selv.
En koncert med Petri/Hannibal DUO er en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden blandet med oplysende informationer om musikken de spiller, deres instrumenter, og fortællinger fra deres karriere og koncertrejserne rundt om i verden.
Der er fri entré til koncerten, og Konservatoriets Café Ørsted har åbent og tilbyder koncertbuffet (130 kr.) kl. 12.00. Spisebilletter kan købes i caféen. Forsalg: 29822446.

Publiceret 04 January 2016 06:00