Jesper Elkjær (RV)

Jesper Elkjær (RV)

DEBAT:

Den enes død den andens brød

Jesper Elkjær, byrådsmedlem for de radikale i Kolding
Hestehaven 8
6000 Kolding

I Hillerød Kommune røg der 14 medarbejdere fra Vej og Park på gaden efter privatisering.
Den private aktør har sikkert skrevet et flot tilbud om den gode og høje kvalitet, de kunne tilbyde og så endda til en billigere pris.
Men kan man nu også levere den samme kvalitet, når man mangler 14 mand? NEJ – selvfølgelig kan man ikke det. Jeg tror ikke på det. Basta!
Men der er måske udsigt til, at det private firma ansætter andre og nye medarbejdere? Det kunne f.eks. være yngre kræfter på en væsentlig ringere overenskomst. Det er da set før, men lad os ikke spå om fremtiden.
Derimod er det vel fair at konstatere, at der i byrådet i Kolding hos partierne Venstre, Konservative og DF hersker en tanke om, at de private kræfter skal i frit spil, så vi kan spare penge på den økonomiske bundlinje. Det var i hvert fald de partier, der stemte for udlicitering af Vej og Park.
Den ide hersker ikke i det Radikale Venstre. Vi synes, at kommunale medarbejdere og arbejdspladser er særdeles værdifulde, og vi tror på, at en offentlig arbejdsplads kan og skal kunne noget andet og mere end en privat virksomhed.
Det er to forskellige institutioner. Offentlige arbejdspladser er en del af vores velfærdssamfund. De er med til at opretholde en balance mellem det økonomiske og det sociale.

Publiceret 04 January 2016 16:00