Endnu mere grænsekontrol, tak

Regeringen har valgt at øge grænsekontrollen – og det er godt. Men der er dog et langt stykke vej til målet, før de danske grænser er sikret i en grad, vi kan være tilfredse med.
Europa er udfordret af store menneskemængder, der søger til vore lande. De mange migranter kan uhæmmet passere EU's ydre grænser, der er brudt sammen. Disse ydre grænsers beskyttelse af EU-landene var ellers foudsætningen for, at man i sin tid nedlagde grænsekontrollen ved de danske grænser og indtrådte i Schengen-samarbejdets grænseløse Europa. Når de ydre grænser er brudt sammen, er det derfor kun ganske naturligt, at national grænsekontrol genindføres, så der er kontrol med, hvem der kommer ind i Danmark. 
Der er derfor behov for en noget skræppere kontrol end den, regeringen lægger op til. Den kontrol er en svensk light-version af grænsekontrol og vil ikke i tilstrækkelig grad dæmme op for de udfordringer, der presser vores land, ligesom den ikke til fulde udnytter de regler, som Folketinget allerede inden jul vedtog.
I Dansk Folkeparti arbejder vi videre for at få gennemført en permanent kontrol ved vores grænser, så danskerne kan være trygge ved tanken om, at der passes godt på landet.

Publiceret 05 January 2016 09:45