Flot ser det ud, men der er god grund til at have respekt for fyrværkeri, som hvert år medfører mange alvorlige skader.

Flot ser det ud, men der er god grund til at have respekt for fyrværkeri, som hvert år medfører mange alvorlige skader.

Nytår med 75 udrykninger til fyrværkeriskader

Region Sjællands AMK-Vagtcentral melder om et faldende antal fyrværkeriskader nytårsaften i forhold til sidste år.

Det blev et travlt nytår i det danske akutberedskab. I år har vagtcentralerne sendt i alt 1006 ambulancer, akutlægebiler og akutbiler på vejene, mens de tre akutlægehelikoptere ikke kom på vingerne. I 75 tilfælde har det drejet sig om fyrværkeriskader. Fra Region Sjællands AMK-Vagtcentral, der har indsamlet data fra landets fem regioner, lyder meldingen, at nytåret var lidt roligere end sidste år.
Opgørelsen, som dækker nytårsaften og morgen fra kl. 18.00 til 6.00 viser, at danskerne har ringet til 112 i alt 1215 gange, hvor det har handlet om akut sygdom og tilskadekomst. Sidste år var tallet 1375. Det udløste 1006 udrykninger med ambulancer, akutlægebiler og akutbiler. Det er færre end sidste år, hvor der var 1147 kørsler og 6 helikopterflyvninger.
Region Sjællands AMK-Vagtcentral melder desuden om 75 skader på landsplan, der vurderes at være på grund af fyrværkeri. Heraf 28 øjenskader og 26 håndskader. Dermed er der her tale om et fald i forhold til sidste år, hvor der var cirka 100 fyrværkeriskader i samme tidsrum. Dengang blev der ikke optalt antallet af øjenskader og håndskader.

Publiceret 06 January 2016 10:00