Gavin ’Lenny’ Lenihan strøg direkte i styrkerummet, da han startede det nye år i Odense.

Gavin ’Lenny’ Lenihan strøg direkte i styrkerummet, da han startede det nye år i Odense.

Verdensmester skal træne Odense Lions

1. januar kom irske Gerard Lenihan til Odense for at påbegynde et nyt eventyr

Det er ikke hver dag, der kommer en vaskeægte verdensmester til byen. Det gjorde der dog på årets første dag, og han skal være her noget tid.
Irske Gerard Lenihan vandt i 2011 verdensmesterskaberne i australsk fodbold sammen med det irske landshold foran 100.000 tilskuere i sportens hjemland.
Nu skal han vænne sig til lidt mere ydmyge rammer i den fynske hovedstad, hvor han fremover skal træne Odense Lions' herrer, der må siges at have gjort et sandt scoop.
Den nye cheftræner, der bare bliver kaldt Lenny, har opnået erfaring fra hele verden og endda spillet semi-professionelt i Australien, hvor han startede sin karriere hos Kenmore Bears, en AFL-klub i Brisbane, som inviterede ham til prøvetræning.
“Han accepterede udfordringen og mødte op uden nogen form for erfaring med australsk fodbold. Det var første gang Lenny havde en oval bold mellem hænderne. Dette er et godt eksempel på en mand, der ikke er bange for nye udfordringer og det ukendte. Karaktertræk, der også ledte ham til at vælge rollen som Odenses cheftræner,” skriver Odense Lions i en pressemeddelelse.
Ireren var så god, at han blev udtaget til det irske landshold, som han altså endte i triumf med, da han spillede hvert minut i VM-finalen. Siden har han været i Chile, USA og Kina, hvor han blev involveret i træning og organisering af australsk fodbold
“Vores nye cheftræner vil bringe energi og erfaring til Odense. Dette er et kæmpe skridt i australsk fodbolds historie i Odense. Vi håber det vil gøre oplevelsen for vores medlemmer endnu bedre. 2016 ser ud til at blive en fremragende sæson med en ny bane, en ny træner og nye spillere, Odense får ikke blot en meget erfaren træner, men også en træner, der har været involveret i udviklingen af klubber og introduktion af vores sport til folk, der slet ikke er vant til en oval fodbold. Han kan løfte begge vores hold, både herrerne og kvinderne,” skriver klubben.
Odense Lionesses har også fået en ny cheftræner i Gavin Ward.

Publiceret 06 January 2016 15:00